Hlavní obsah

Exotická Keňa poznala hokej v Ostravě. Děti z Nairobi navštívily trénink Vítkovic

PRAHA

Fotbalové děti z Keni v Ostravě, ale také na pozorované u hokejistů Vítkovic. Na první dobrou možná složité, ale návštěvníci z Nairobi poznali, jak trénuje úřadující vicemistr hokejové extraligy. „Inspekce“ z východní Afriky zažila suchou přípravu. Jediné nepoznala - led, což by pro obyvatele rovníkové Keni byl určitě exotický zážitek.

Foto: www.hc-vitkovice.cz

Děti z Keni poznaly ve Vítkovicích trénink hokejistů.

Článek

Město Ostrava se zapojilo do projektu Fotbal pro rozvoj, který je zaměřený na pomoc chudým oblastem Afriky. Přestože v názvu je výslovně zmiňován fotbal, pouze o kopané tato akce nakonec nebyla.

Nevšední výprava nejprve absolvovala fotbalový turnaj, ale v rámci svého pobytu v Ostravě se seznámila i s jinými druhy sportů. Nechyběl ani hokej.

I když to je málo pravděpodobné, v Nairobi je ledové hřiště, ale to je umístěno v luxusním hotelu. Vstupné stojí asi jedenáct dolarů. Přitom průměrný člověk vydělá v Keni jediný dolar.

Děti z Keni se učily hokeji ve Vítkovicíchfoto: www.hc-vitkovice.cz

Dvanáctka mladých Keňanů, kteří pocházejí ze slumů v Nairobi měla příležitost okusit zákulisí, pro tento stát tolik exotického sportu, jakým je lední hokej. Patronem návštěvy se stal bývalý vítkovický útočník a kapitán Roman Šimíček.

„Měli možnost si vyzkoušet, jak vypadá tréninková zátěž v době letní přípravy – přeskoky, rozběhy, cvičení s vodním pytlem, silový trénink. Všem se to hodně líbilo, snad jen škoda, že ještě v tuhle dobu není udělaný led, protože trénink na ledě, to by pro ně bylo teprve něco. Ale i tak byli všichni nadšení a to je jen a jen dobře," dodal Šimíček.

Reklama

Související témata: