Hlavní obsah

Čeští hokejbalisté zdolali Slovensko 2:0 a budou hrát o titul

BRATISLAVA

Čeští hokejbalisté zvítězili v semifinále mistrovství světa v Bratislavě nad domácím Slovenskem 2:0 a v neděli mohou obhájit titul z roku 2009 z Plzně. O góly se postarali už na začátku zápasu Ondřej Kejř a Petr Novák, gólman Lukáš Heczko vychytal čisté konto.

Článek

O svůj historicky třetí triumf na devátém světovém šampionátu se tým trenéra Drahomíra Kadlece utká od 18:00 s vítězem večerního zápasu mezi Kanadou a Spojenými státy americkými.

Českému týmu skvěle vyšel vstup do utkání a už po 88 vteřinách překonal gólmana Petríka dorážkou po Růžičkově střele Kejř. Pak po vyloučení Ladivera a Hrivnáka měli Češi na 93 vteřin výhodu přesilovky pěti proti třem a po povedené kombinaci ji využil Novák. Ve druhé části neproměnili šance domácích Giba a Slovák.

Ve 33. minutě mohl snížit Paločko, ale v úniku neuspěl. Stejně tak nebyl úspěšný na druhé straně Kubeš. Gólman Heczko pak zlikvidoval Slovákovu možnost a se štěstím i Chovanovu příležitost. Následně se Češi ubránili i při Kudelově vyloučení a vítězství si bez potíží pohlídali.

Mistrovství světa hokejbalistů v Bratislavě:
Semifinále:
Slovensko - Česká republika 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Kejř (Růžička), 8. Novák (Kubeš, Bacovský). Rozhodčí: Hollett (Kan.), Soraperra (It.). Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 3500.
21:00 USA - Kanada.
O 7. místo:
Finsko - Německo 4:3 (1:0, 0:3, 3:0).
O 9. místo:
Rakousko - Švýcarsko 5:4 v prodl. (0:1, 3:1, 1:2 - 1:0).

Reklama