Hlavní obsah

Sešlost na Kladně. Nový slaví šedesátku a poprvé od roku 1989 si zahraje s Jágrem

Velký den zažije kladenský hokej 27. srpna. Na ledě se sejdou legendy, světové hvězdy zdejšího klubu, ale také mnoho hostů. Milan Nový, bývalý reprezentant, pan střelec, šestinásobný československý mistr, trojnásobný nejlepší hráč ligy a dvojnásobný světový šampión, oslaví šedesátku. Mezi gratulanty se ukáže i hvězda největší - Jaromír Jágr.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jaromír Jágr oblékl naposledy kladenský dres na podzim roku 2004 při výluce NHL. Nyní se tak opět stane 27. srpna 2011.

Článek

Dres bude přichystán i pro další persony: Tomáš Plekanec, Marek Židlický, František Kaberle, Pavel Patera, Martin Procházka, Jiří Šlégr, Jiří Hrdina, Richard Žemlička, Vladimír Martinec, Jiří Šejba. V jednání jsou i hráči z Ruska a ze zámoří.

Na konci srpna půjde z části také o nostalgii. Jágr hrál po boku Nového pouze v sezóně 1988/1989. "Trenér Eda Novák nás dal společně do třetího útoku. Mně bylo osmatřicet, Jardovi nějakých šestnáct a půl. V prvním utkání proti Gottwaldovu dal gól, prokličkoval se a trefil. Hned mě napadlo, že to udělal moc hezky. Kdo mohl tušit, že z Jardy bude taková hvězda," řekl pro hokej.cz Nový.

Milan Nový, oslavenec, který na konci srpna bude hrát opět po boku Jaromíra Jágra.foto: www.hc-kladno.cz

Exhibiční duel Hvězdy Kladna vs. Legendy České republiky se uskuteční na kladenském stadiónu v sobotu 27. srpna od 17:30 hodin, od 16 hodin se představí žáci druhých tříd z Kladna a Slaného. Vstupenky k sezení by měly stát 100 a 150 korun, lístky k stání 70 korun. Kdo si koupí lístek, uvidí Jágra na vlastní oči v kladenském dresu. Ten oblékl naposledy při výluce NHL v sezóně 2004/2005.

"Když jsme se s Jardou o exhibici bavili, souhlasil a říkal, že mám jen stát před bránou. Prý mi tam bude připravovat jeden puk za druhým," těší se Nový. "Byl bych rád, abychom si to všichni užili. Doufám, že to bude příjemná událost," přeje si oslavenec.

Reklama

Související témata: