Hlavní obsah

VIDEO: Bývalý hokejista Sakic trefil na golfu hole in one a vyhrál milión dolarů

STATELINE

Bývalý hvězdný útočník hokejové NHL Joe Sakic by se dobře uživil i hraním golfu. Předvedl to v neděli na turnaji celebrit v americkém Lake Tahoe, kdy zahrál poprvé v životě "hole in one", tedy úder, po kterém skončí míč rovnou v jamce. A za parádní trefu inkasoval rovný milión dolarů!

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Joe Sakic ukončil hokejovou kariéru v roce 2009

Článek

"Takový úder si zpravidla člověk ani nedokáže představit. Nikdy předtím jsem se něčemu takovému ani nepřiblížil," řekl šťastný Sakic kanadské televizi TSN. Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu musel podle pravidel turnaje věnovat polovinu výhry na charitu a vybral si nadaci Lance Armstronga pro výzkum rakoviny.

Sakic je teprve čtvrtým člověkem za 22 let historie turnaje, který zde "hole in one" zahrál. Podle svých slov použil na svůj parádní kousek osmičku železo a trefil se do jamky vzdálené téměř 150 metrů. Míček nejprve spadl těsně vedle, ale poté doskákal přímo do jamky. "Je mi úplně jedno, jak to tam spadlo. Jsem prostě nadšený, že se mi to vůbec povedlo," smál se Sakic.

Dvaačtyřicetiletý Sakic má za sebou dvacetiletou kariéru v NHL, během které dovedl tým Colorado Avalanche ke dvěma vítězstvím ve Stanley Cupu (1996 a 2001) a mimojiné získal i Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče (2001). V dresu Kanady se navíc stal olympijským vítězem (2002) i mistrem světa (1994).

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec