Hlavní obsah

VIDEO: Hokejový supertalent má nahradit Crosbyho. Je mu teprve 15 let

Sidney Crosby. Kanadská hokejová ikona, které je třiadvacet let a nejlepší léta má mít teprve před sebou. V současnosti se však dává dohromady po otřesu muzku a možná už má svého nástupce. Největší talent, který se nyní nachází v severní Americe je patrně patnáctiletý Nathan MacKinnon. Pochází ze stejného města a chodil dokonce i do stejné školy jako Crosby. I proto je mladíček ještě více spojován s hvězdou NHL.

Foto: hockeycanada.ca

Bude Nathan MacKinnon druhý Sidney Crosby?

Článek

„Myslím, že mluvíme o jednom z nejdynamičtějších hokejistů. Jde o patnáctiletého kluka, který se stále snaží najít svoji cestu. Jsem si jistý, že pokud byste se zeptali před několika lety Crosbyho, zda bude příštím Gretzkym, tak by odpověděl, že ten byl jen jeden," řekl trenér Chris Donnelly.

Město Cole Harbour v Novém Skotsku má zřejmě na hokejové talenty kliku. Mnozí skauti se shodují, že MacKinnon bude nejlepším hráčem QMJHL, který bude hrát v této lize po Crosbym.

Sidney Crosby, kanadská hvězdafoto: Reuters/Dave Denoma

Patnáctiletý MacKinnon se narodil 1. září 1995. I přes svůj věk se v minulé sezóně představil v programu šestnáctiletých a byl druhým nejmladším ve školním týmu Shattuck-St.Mary. Nasbíral více než dva body na zápas a byl druhý v kanadském bodování. V čtyřiceti zápasech dosáhl na třiadevadesát bodů.

Jeho bodové choutky se projevily i v letech předchozích. Sezóna 2009/2010 a 101 bodů, sezóna 2008/2009 a 145 bodů.

I proto si i přes svůj věk zvyká na zájem a popularitu. „Není legrace být srovnáván s nejlepším hráčem na světě, beru to jako kompliment. Vím, že nikdy nebudu Sidney Crosby. Chci hrát svoji hru, ne jeho. Nemám rád srovnávání, protože to není moc možné,“ dodala chytře kanadská hokejová naděje.

Reklama

Související témata: