Hlavní obsah

Lev zdolal českého vicemistra a brousí si zuby i na šampióna z Třince

PRAHA

Slovenský Lev za hranicemi nepadl, první výjezd zvládl. Nováček Kontinentální hokejové ligy z Popradu porazil vicemistra české extraligy. HC Lev zdolal v přípravě Vítkovice na jeho ledě 3:1, když se na dvou gólech podílel bývalý sparťan Tomáš Netík. Dnes se stále budující mužstvo potká s Třincem, úřadujícím šampiónem nejvyšší české soutěže.

Foto: www.hclev.eu

Tomáš Netík v dresu HC Lev

Článek

"Nemůžeme být spokojení, to by nám momentálně uškodilo. V dalších zápasech se budeme snažit podat lepší výkon. Současná situace není finální, v dalším utkání nastoupí hráči, kteří v úterý nehráli. Může se stát, že tým projde změnami,“ řekl přesto po výhře trenér Lva Radim Rulík.

Dva tisíce fanoušků vidělo střet nováčka ruské KHL a špičkového mužstva české extraligy. Výsledek ale nelze přeceňovat. Šlo o přípravu, k tomu se hrají první zápasy. Lev odehrál druhý zápas - pokaždé vyhrál, Vítkovice mají za sebou čtvrtý - potřetí prohrály.

„Hráli dobrý hokej a hodně nás prověřili. Třeba jejich první pětka byla hodně nebezpečná. Byl to jiný zápas než s předchozími soupeři. (Olomouc, Francie, Skalice). Poprad je minimálně o úroveň výš a podle toho to také vypadalo,“ zhodnotil pro klubové stránky letní souboj Lukáš Klimek, který dal za Vítkovice jediný gól.

Základem je se zlepšovat, říká Huna 

Nevšední stav zažil při utkání Rudolf Huna. Do Popradu přišel právě z Vítkovic. A právě on byl prvním úspěšným střelcem. „Mám smíšené pocity, kluky znám, hrál jsem tam celou sezónu. Jsem rád, že nešlo o body,“ pronesl Huna, který se nechce zatím moc bavit o síle týmu. Ještě je čas, vše ukáže až soutěž. „Mužstvo je nové, kluci přišli z různých soutěží a do ligy zůstávají už jen čtyři týdny. Základ je každým utkáním se zlepšovat,“ pověděl Huna.

Třetím sokem Lva bude dnes Třinec. Nováček KHL vs. mistr extraligy. Souboj týmu, který existuje osm desítek let vs. pár měsíců žijící klub. Třinečtí odehrají třetí přípravný duel, stejně tak soupeř. Zápas začíná v 17 hodin ve Werk Aréně.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články