Hlavní obsah

Slovenští hráči a experti sázku na Vůjtka přivítali

Ivan Vilček (Bratislava)Sport.czPrávo

Zeť nového trenéra slovenské hokejové reprezentace hokejista Róbert Petrovický lituje, že se Vladimír Vůjtek nestal trenérem národního mužstva o něco dříve. Petrovický už není v kádru národního mužstva a pod vedením svého tchána si tak nezahraje. „Měl by to být vrchol jeho kariéry,“ uvedl Petrovický.

Foto: PRÁVO

Trenér Vladimír Vůjtek

Článek

Otec Šárky Petrovické jezdí na Slovensko často. „Byl tady o víkendu, věnoval se vnoučatům. Nejraději hrají tenis,“ dodal pro agenturu TASR Petrovický.

Michal Handzuš dosavadní práci Vůjtka jako trenéra nesledoval. „Vím, že na klubové úrovni byl úspěšný a prosadil se i v Rusku. Doufám, že ti, co o tom rozhodovali, zvážili opravdu všechno. Vůjtek je určitě odborník a za to, co dosáhl, si ho vážím. To, že je Čech, nám může jen prospět. Potřebujeme propracovanou taktiku, jako mají oni. Čeká ho částečná generační výměna hráčů. U nás to bude o to citlivější, že máme užší hráčkou základnu. Český hokej je jiný než náš. Jsme jiní hráči, jiné povahy, takže uvidíme. Naší občasné živelnosti nebude propracovanější systém na škodu, pokud se mu přizpůsobíme a navíc vytěžíme to dobré, co je spojováno s českým hokejem,“ uvedl Handzuš.

Hlinka věřil Filcovi

Miroslav Hlinka favorizoval na post reprezentačního kouče Jána Filce. „Novému trenérovi chci popřát víc štěstí, než měl jeho předchůdce. Věřím, že se mu podaří dostat slovenský hokej zpět do první sedmičky, ale nebude to mít lehké, čeká ho moc práce. Doufám, že nový trenér zapracuje do týmu víc mladých hráčů, protože reprezentační káru nemohou táhnout stále ti samí. Pánik, Tatar a další by si zasloužili pozvánku na mistrovství světa,“ dodal Hlinka.

Vladimír Országh volbu českého trenéra uvítal. „Česká škola je nám bližší než kanadská,“ uvedl Országh. Bývalý čs. reprezentant Jozef Golonka konstatoval, že Vůjtek je dobrým a zkušeným trenérem. „Doplňování mužstva mladými neexistovalo. Mladí hráči ztratili zájem, protože věděli, že do národního týmu se nedostanou. S tím se bude muset nový trenér popasovat a vykonat obměnu národního mužstva, což nebude jednoduché. Určitě to nějaký čas potrvá, protože jsme zaspali dobu,“ dodal Golonka.

Bývalý trenér bratislavského Slovanu Jaroslav Walter si příchod Vůjtka pochvaloval. „Je to dobrá volba. Vůjtek měl úspěchy v Rusku, je to seriózní a charakterní chlap. Podle mě rozhodlo, že Vůjtek není zatížený vazbami na žádný klub, na žádného hráče. Nedovolí, aby mu funkcionáři nebo hráči mluvili do toho, kdo bude hrát a kdo ne. Vůjtek tlakům funkcionářů ani hráčů nepodlehne,“ řekl Walter.

Bývalý hráč Slovanu Bratislava Karol Fako přizvukoval. „Bude nám víc vyhovovat, než kanadský trenér. Je to český trenér, dokonce bych řekl ostravský, který to má k nám ještě blíž. Hrávali jsme proti sobě. Jako trenér měl velké úspěchy v Rusku, tak proč ne. Zkusme to, uvidíme“ uvedl Fako.

Reklama

Související témata: