Hlavní obsah

V Rusku lámal železné zvyky, je tu nová krev. Slovensko je s Vůjtkem spokojené

Čech má povznést slovenský hokej na mezinárodní scéně. Trenér Vladimír Vůjtek vyhrál konkurz na šéfa reprezentační střídačky. Kanaďan Glen Hanlon neuspěl a předčasně odjel domů, teď přichází druhý cizinec. Přestože slovenský výkvět nebude vést kouč zpod Tater, na Slovensku přijali volbu kladně. Zkušeného Vůjtka berou jako fakt, možnost a naději.

Foto: PRÁVO

Trenér Vladimír Vůjtek

Článek

„Umírněná síla. To je stručná a výstižná charakteristika Vladimíra Vůjtka,“ píše pravda.sk. „V Rusku lámal železné zvyky, vydoloval zlato. Jde o jednoho z nejúspěšnějších českých klubových trenérů, kterého si jako například Miloše Říhu více váží v Rusku než doma,“ reaguje Pravda na Vůjtkovo působení v ruské Superlize a KHL, kde sbíral úspěchy muž, který dává přednost metodě cukru před bičem.

„V prospěch zkušeného trenéra zřejmě převážila snaha o nový způsob práce, znalost slovenského prostředí a velmi dobré jméno, které si udělal zejména v ruských klubech,“ zmiňuje server sme.sk kralování s Jaroslavlí a také třetí místo s Kazaní.

Slovensko volilo na závěr mezi dvěma kandidáty. Jedním byl Čech, druhým Slovák Ján Filc, vyhrál Vůjtek. „Myslím, že to bylo cítit i z reakce členů výkonného výboru, všichni chtěli něco nového. Dát věcem nový impulz a novou krev. Samozřejmě neznehodnocujeme kvality Jána Filce, ale už jsme nechtěli, aby se k reprezentaci vracel potřetí,“ cituje denniksport.sk Igora Nemečka, prezidenta Slovenského hokejového svazu.

S volbou se shodují i slovenské hokejové osobnosti Jaroslav Walter, Karol Fako, Jozef Golonka i Zdeno Cíger. „V tom chaosu, co tu máme, asi nemáme na výběr a hledáme všelijaké možnosti. S tímto jménem já nemám problém. Pana Vůjtka znám delší dobu, přeji mu hodně štěstí a držím palce,“ zní Cígerova reakce z webu osporte.sk.

Reklama

Související témata: