Hlavní obsah

Čech, který povede Slováky. Negativní reakce? Zatím žádné, říká Vůjtek

BRATISLAVA

Hokejový kouč Vladimír Vůjtek zatím nezaregistroval negativní reakce na to, že Čech trénuje slovenskou reprezentaci. „Vždycky tam ta kritika bude. S tím se musí trenér srovnat,“ uvedl Vladimír Vůjtek na tiskové konferenci v Bratislavě, kde byl po středeční volbě oficálně představen jako nový slovenský trenér.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Vladimír Vůjtek dostal dres slovenské hokejové reprezentace

Článek

Vůjtek připustil, že trénovat slovenskou reprezentaci je pro něho výzvou. „Trénoval jsem v klubových týmech v Česku a Rusku. U seniorského národního mužstva budu působit poprvé,“ dodal.

Podle Vůjtka měl slovenský hokej v posledních letech velmi dobrou úroveň a dobré hráče. „Někteří hráči pomalu končí a naším cílem je budovat kostru mužstva z hráčů, kteří hrají v Evropě. Těžko můžeme předpokládat, že na mistrovství světa pojede patnáct hráčů z NHL,“ uvedl. Cílem slovenského mužstva je probojovat se na olympiádu v Soči.

Vladimír Vůjtek na tiskové konferenci v Bratislavěfoto: Právo/Ivan Vilček

Často do Popradu

Nový trenér chce hodně jezdit do Popradu, kde budou hrát mužstva KHL. „V KHL hraje hodně kvalitních slovenských hokejistů, kteří by měli tvořit kostru reprezentačního mužstva,“ uvedl Vůjtek. Národní mužstvo chce nový trenér doplnit třemi až pěti hráči s NHL.

Tlaku se neobává. „V Rusku jsem rovněž pociťoval velké tlaky. Dívám se na to s optimismem,“ řekl. Vůjtek věří slovenským hráčům, že je v jejich sílách splnit stanovené cíle. „Nevidím to černě ani skepticky. Pořád počítám, že Slovensko patří do světové sedmičky,“ dodal.

Vladimír Vůjtek s asistentem Peterem Oremusem.foto: Právo/Ivan Vilček

Při hodnocení světového šampionátu v Bratislavě Vůjtek konstatoval, že slovenští hráči neunesli očekávání spojená s domácím šampionátem. „Trénoval jsem Pala Demitru a věděl jsem, že se chtějí rozloučit nějakým úspěchem. Chtěli až moc a možná proto jim hra nevycházela,“ řekl.

Reklama

Související témata: