Hlavní obsah

Slavní pomohou charitě. Ovečkin a Kovalčuk se v Moskvě postaví proti sobě

PRAHA

Měsíc bude zbývat do otevření další sezóny nejslavnější hokejové ligy světa - NHL. V Moskvě se ale už na led postaví nejzářivější jména tohoto ruského sportu, která v Americe hrají. V Ledovém Paláci v Sokolnikách 31. srpna změří síly dvě mužstva pod vedením hvězdných kapitánů - Ovečkin tým vs. Kovalčuk tým a jejich charitativní večer.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Alexander Ovečkin oblékne dres už 31. srpna při charitativním utkání v Moskvě.

Článek

Na jedné straně Alexander Ovečkin, který v NHL obléká dres Washingtonu, proti němu Ilja Kovalčuk z New Jersey. První vyhlášený střelec a jedna z největších osobností světového hokeje. Na druhé straně krajan, který před rokem zaujal svět svým kontraktem, který podepsal, ale nebyl schválen. Dohoda se nakonec našla a Kovalčuk se upsal Jersey na patnáct let za sto miliónů dolarů.

Za pár dní oni a další hvězdy budou pomáhat. Hokejový klub Spartak Moskva a fond Sociální odpovědnosti pořádájí charitativní klání v rámci akce „Čisté srdce“.

Do „super zápasu“ nastoupí také Jevgenij Malkin z Pittsburghu, Pavel Dacjuk a Alexander Sjomin z Detroitu, Ilja Bryzgalov z Philadelphie. K nim se připojí i bývalé hvězdy ledových arén - Alexej Kasatonov i legendární Vjačeslav Fetisov.

Podobný souboj se uskutečnil už loni, před rokem skončil zápas smírem po výsledku 13:13 a téměř devět miliónů korun šlo na podporu dětí ohrožených v Rusku požáry.

Reklama

Související témata: