Hlavní obsah

Letní výheň zhatila hokejové plány. Kvůli tropům v Chotěboři uplaval led

PRAHA

Ledu teplo nesvědčí. Žádné překvapení. Důkazem toho je led - neled v Chotěboři. Právě v tamní hokejové hale měla v úterý sehrát Jihlava přípravné utkání s druholigovými Lvy, ale tropické počasí zaúřadovalo a vystavilo stop, nikam se nejelo. „Utkání se nehraje kvůli počasí. Ráno volali z Chotěboře, že jim uplaval led, takže stadión není způsobilý k tomu, aby se zápas hrál," vysvětlil jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban na klubových stránkách.

Foto: Alexandra Mlejnková , ČTK

Ledu teplo nedělá dobře, v Chotěboři to ví.

Článek

Ledovou plochu pokryl odlesk vody, led byl měkký a vnitřní teplota dosahovala dvaceti stupňů. Pro hokej zcela nevyhovující.

Dukla o zápas nepřišla, ale musela se doma spokojit s protivníkem podstatně slabším, kterým se stala jihlavská juniorka. Na toto klání byl vstup na Horácký zimní stadión zdarma. Pro favorita dopadlo utkání skvěle, vyhrál 7:0.

Původní plán vzal za své z důvodu, že do haly se za tohoto počasí dostává teplo, což je problém. „Zápas v Chotěboři byl myšlen jako propagace hokeje na Vysočině. Chotěboř nás oslovila s tím, že začínají novou etapu chotěbořského hokeje. Chtěli atraktivní tým, který by pomohl zpropagovat hokej ve městě a okolí. Souhlasili jsme s tím,“ pověděl Ščerban. Nestalo se.

Propagace se sice nevydařila, ale nová etapa chotěbořského hokeje začala nezapomenutelně.

Reklama

Související témata: