Hlavní obsah

Hokejbalová extraliga má poprvé v historii generálního partnera

PRAHA

Pod novým názvem Tipgames extraliga hokejbalu začne v sobotu soubojem mezi Mostem a Vlašimí nejvyšší tuzemská soutěž hokejbalistů. Dceřiná společnost sázkové kanceláře Tipsport se stala prvním generálním partnerem v historii hokejbalové ligy.

Článek

"Po sportovní stránce žádná výrazná změna nebude. Věřím ale, že hokejbal se nyní bude více věnovat médiím a bude celkově více vidět. Jsem spokojený se smlouvou a s dohodami, které s novým generálním partnerem máme, a věřím, že ta spolupráce bude narůstat a bude ku prospěchu sportu jako celku," řekl na dnešní tiskové konferenci v Praze předseda Českomoravského svazu hokejbalu Josef Kozel.

Prostředky plynoucí z nově dohodnuté spolupráce by měly být využity při práci s mládeží i při větší prezentaci hokejbalu v médiích, ale vyloučit nelze ani rozvíjející se podporu dalších oblastí v hokejbalu včetně národního týmu. "Zaměřujeme se na menší projekty, které ale mají podle našeho názoru budoucnost," zdůvodnil krok společnosti ředitel Tipgames Andre Kruf.

O prvním hracím víkendu má soutěž dvojnásobných mistrů světa z posledních dvou let na programu celkem čtyři utkání. Obhájce prvenství z posledních tří let Kladno vstoupí do soutěže v sobotu 10. září duelem proti Letohradu. Nováček z Jindřichova Hradce okusí poprvé extraligu tentýž den, představí se v Mostu.

Nový mistr hokejbalové extraligy bude po bitvách v play off korunován nejpozději 26. května.

Přehled účastníků hokejbalové extraligy:
HBC ALPIQ Kladno, Elba DDM Ústí nad Labem, HBC Hradec Králové 1988, HBC Plzeň, HBC Pento Most, HC Kert Park Praha, HBT Vlašim, SK OEZ Testa Letohrad, HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice, HBC Třinec, HbK INTEVO Karviná, TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec.

Reklama