Hlavní obsah

VIDEO: Hokejistky se rozhodly k šílenosti. V Kanadě hrály hokej 243 hodin v kuse!

PRAHA

Guinessova kniha rekordů má další zápis do svých stránek. V Kanadě dostaly hokejistky šílený nápad, který nakonec také provedly. Prostě chtěly pomoci. Kalendář všem ukazoval 26. srpen, když nepředstavitelná akce odstartovala, skončila po 243 hodinách 5. září. Tak dlouho trval ženský hokejový zápas.

Foto: Sport.cz

Čtyřicet žen sehrálo hokejový zápas, který trval 243 hodin.

Článek

Bouchání hokejkami o mantinel, potlesk na otevřené scéně a neskutečná radost, která se mísila s ohromnou únavou. Tak vypadaly poslední sekundy z neskutečného maratónu na ledu.

„Hrát nepřetržitě více než deset dní v kuse je komplikovanější, než jsme si mysleli,“ přiznala po vyčerpávajícím klání jedna z hráček.

Čtyřicet hokejistek se rozhodlo, že do toho půjdou. Ale neuvěřitelný počin nebyl vykonán pro rekordní zápis. Organizátoři chtěli přitáhnout pozornost veřejnosti na cystickou fibrózu, kvůli které většina lidí umírá ještě před dosažením třiceti let. Nakonec tento zápas přinesl 162 tisíc dolarů na pomoc v boji s touto nemocí.

Utkání, které se hrálo v Burnaby v Canlan Ise Sport, padlo 2500 gólů, k tomu byl překonán dosavadní rekord o 65 minut. Ten vytvořili hokejisté. „243 hodin, to jsou tři sezóny v NHL," spočítala pořadatelka Megan Vaughnová. Co hráči v nejsledovanější lize světa sehrají za tři roky, ony dokázaly za deset dní!.

Reklama

Související témata: