Hlavní obsah

VIDEO: Tragédie, hrůza, smutek, shodují se Král, Paleček, Hadamczik i Růžička

Tragédie, na kterou se obtížně reaguje, vědí to i zástupci českého hokeje - Vladimír Růžička, Alois Hadamczik, Tomáš Král a Josef Paleček. Znali všechny tři hráče Jaroslavle, kteří zahynuli při havárii letadla v Rusku. Josef Vašíček, Jan Marek a Karel Rachůnek už nikdy neodehrají žádný zápas, nikdy se nevrátí domů ke svým rodinám.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vladimír Růžička

Článek

„Zpráva mě zastihla na ledě, je to něco hrozného. Přišli jsme o velké hokejisty, ale to je až na druhém místě. Na prvním je život lidí a hráčů,“ hledal těžko slova Vladimír Růžička, trenér Slavie a bývalý kouč národního týmu, který Rachůnka, Vašíčka i Marka znal.

„Byli to hráči hokejové extratřídy, Pepu Vašíčka znám, ten přišel z Havlíčkova Brodu do Slavie. Pro všechny to je hrozná zpráva, je to hrozný. Tihle hráči udělali pro český hokej hodně, musíme jim být vděční,“ dodal Růžička.

Ohlasy na tragédii
"Je těžké k tomu vůbec něco říci. Se všemi hráči jsme zažili v národním týmu skvělé chvíle. Je to tragédie," jen těžko hledal slova prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král v rozhovoru pro Českou televizi.
„Vůbec nenacházím slova, absolutně se s tím nemohu srovnat. Je to hrozné. Všichni ti kluci byli skvělí hráči, báječní lidé a hlavně tátové od rodin. Všichni si pamatujeme, jak se Karlu Rachůnkovi před rokem při cestě reprezentace za zlatem narodila dcera, Honza Marek se dokonce před pár týdny dočkal potomka. Bavili jsme se tehdy spolu a uvažoval, jestli nepůjde zpátky domů do Sparty. Nakonec v Rusku zůstal,“ řekl s velkým pohnutím v hlase trenér národního týmu Alois Hadamczik.
"Dozvěděl jsem se to v autě. Je to hrozná ztráta pro rodiny i český hokej. Všechny jsem znal velmi dobře, byli to super kluci. Je to pro mě šok," přidal se asistent národního týmu Josef Paleček.

Reklama