Hlavní obsah

Hokejisté Rangers podráždili chutě. Řízek s kečupem, knedlík v ruce a lehká desítka

Ve čtvrtek večer budou hokejisté Rangers bojovat se Spartou na ledě, předtím se stihli hráči z New Yorku seznámit s Prahou a popasovat se i s českým kulinářským uměním. A došlo i na divoké chuťové variace. Třeba vepřový řízek potřený kečupem v podání kanadského útočníka Brandona Prusta.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejisté New York Rangers na tréninku. Po něm následovalo poznávání Prahy.

Článek

Hráči slavného klubu vyrazili na prohlídku Staroměstského náměstí, zavítali i do restaurace Bílý Koníček, kde se podávala mozzarela, řecký salát, špagety, kaviár, guláš, řízek a tradiční české pivo.

Útočník Brandon Prust dostal chuť na vepřový řízek, který překvapivě pojídal potřený kečupem a jako přílohu zvolil hranolky. Obránce Steve Eminger se zase nejprve ujistil, zda omáčka a kousky masa je bezpečná. Přitom šlo o klasický hovězí guláš s houskovým knedlíkem. Ten rodák z Ontaria zase pokládal za druh pečiva, načež ho vzal do rukou a pustil se do jídla.

Hráči si nenechali ujít i české pivo, jen původně chtěli „lehčí“ verzi tohoto moku, která je v Americe součástí nabídky restaurací. V Praze se hosté spokojili s desítkou, což je v podstatě lehké pivo.

Fronta před českým bankomatem 

V jiné restauraci se na jednom místě zase potkala posádka letadla, která dopravila Rangers do Prahy. Po tomto zjištění hráči poslali na stůl láhev dobrého vína. „Chtěl bych vám jako kapitán posádky poděkovat, dámy jsou okouzleny vaší pozorností,“ pronesl pilot při cestě kolem stolu hokejistů. „Zaslouží si to, dobře se o nás postarali,“ poznamenal Prust.

Do centra staré Prahy zavítal i generální manažer Jezdců Glen Sather. V jeden moment se s hráči potkali u bankomatu. „Mám obavu, že tam pro vás nebude dost peněz,“ prohodil Sather se smíchem k frontě stojící před strojem.

Budou se návštěvníci smát i po čtvrtečním utkání se Spartou?

Reklama

Související témata: