Hlavní obsah

Zápas Nového Jičína s Havířovem se musel dohrát bez diváků, řádili fanoušci

NOVÝ JIČÍN

Pořádnou ostudu si trhlo několik fanoušků Havířova v Novém Jičíně. Kvůli jejich řádění musel být sobotní druholigový zápas na hodinu a čtvrt přerušený a nakonec dohraný bez diváků před prázdným hledištěm.

Článek

Mela začala ve 35. minutě, když domácí tým vstřelil gól a snížil vedení hostů na 2:1. Několik neurvalých fandů Havířova se pokusilo napadnout novojičínské příznivce a narazilo na ochranku, která proti nim použila slzný plyn. Nedýchatelnému ovzduší v hale přispěly i dýmovnice, které přilétly z havířovského kotle. Ve 36. minutě rozhodčí zápas přerušili.

„Domluvili jsme se na šedesátiminutovém přerušení, a že zápas pak dohrajeme bez diváků, pokud se stačí hala vyvětrat,“ řekl pro Sport.cz hrající manažer Havířova Martin Potočný, který v hodinové pauze dvakrát dojel mezi havířovské fandy a snažil se jim vysvětlit, že musejí opustit stadion.

„Děkuji všem, kteří to pochopili, i když za nic nemohli. Z Havířova přijelo do Nového Jičína 220 fandů a naprostá většina z nich se chovala slušně. Žel slušní doplatili na ty, jejichž chování nemohu omluvit. Je to smutné, ale jinak se vyhrocená situace řešit nedala.“ dodal Potočný.

Havířov nakonec zvítězil v Novém Jičíně 5:2 a neurvalé chování skupiny rádoby fandů Havířova odsoudili na oficiálních stránkách novojičínského hokejového klubu oba trenéři. „To, co předvedli, je v mých očích urážka českého hokeje,“ prohlásil havířovský Jan Daneček a novojičínský Petr Kneblík si posteskl: „Něco takového za svých 48 roků v hokeji nepamatuju.“

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno