Hlavní obsah

V první Vůjtkově nominaci je šest Slováků z české extraligy

BRATISLAVA

Šest hráčů z české extraligy zařadil do nominace na Německý pohár v Mnichov nový trenér slovenské hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek. Je mezi nimi i nováček Mário Bližnák z pražské Sparty a debut si na první akci po nevydařeném MS v Bratislavě odbude také další útočník Patrik Lušňák ze Skalice.

Foto: internet

Kouč slovenské reprezentace Vladimír Vůjtek.

Článek

Nejzkušenějším hráčem je útočník Miroslav Šatana. Mistr světa Göteborgu z roku 2002 a vítěz Stanleyova poháru s Pittsburghem z roku 2009 působí ve Slovanu Bratislava.

Vedle Bližňáka nominoval Vůjtek z české extraligy do obrany dalšího sparťana Michala Sersena a Reného Vydareného z Českých Budějovic a také forvardy Milana Bartoviče z Liberce, Rastislava Deje z Karlových Varů a gólmana Petera Hamerlíka z Třince. Mezi náhradníky jsou navíc bek Peter Mikuš z Českých Budějovic a útočník Marek Hovorka z Kladna.

Slovensko vstoupí do Německého poháru v pátek 11. listopadu zápasem proti USA, v jejichž nominaci se objevil i útočník Corey Elkins z Pardubic. O víkendu pak změří síly s Německem a Švýcarskem.

"Nechci používat silná slova, že jedeme turnaj vyhrát. Každopádně ale chceme dosáhnout solidního umístění a svou výkonností vzbudit respekt u soupeřů. Každý úspěch dává nejen sebedůvěru hokejistům, ale je i pozitivním signálem pro naše fanoušky," citoval oficiální web Slovenského svazu ledního hokeje Vůjtka, který nahradil u týmu Kanaďana Glena Hanlona.

Nominace Slovenska na Německý pohár (11.- 13. listopadu):
Brankáři: Peter Hamerlík (Třinec/ČR), Július Hudáček (Södertälje/Švéd.),
Obránci: Ivan Baranka (Spartak Moskva/KHL), Dominik Graňák (Dynamo Moskva/KHL), Kristián Kudroč (Ässät Pori/Fin.), Branislav Mezei (Lev Poprad/KHL), Michal Sersen (Sparta Praha/ČR), Tomáš Starosta (Chanty-Mansijsk/KHL), Richard Stehlík (Ufa/KHL), René Vydarený (České Budějovice/ČR),
Útočníci: Libor Hudáček, Roman Kukumberg, Miroslav Šatan (všichni Slovan Bratislava), Patrik Lušňák, René Školiak (oba Skalica), Juraj Mikúš, Ladislav Nagy (oba Lev Poprad/KHL), Marcel Hossa, Štefan Ružička (oba Spartak Moskva/KHL), Milan Bartovič (Liberec/ČR), Mário Bližňák (Sparta Praha/ČR), Rastislav Dej (Karlovy Vary/ČR), Branko Radivojevič (Atlant Mytišči/KHL), Tomáš Záborský (Ässät Pori/Fin.).

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články