Hlavní obsah

Hokejovou dvacítku čeká ve Finsku turnajová generálka na MS

PRAHA

Generálka na mistrovství světa čeká českou hokejovou dvacítku od čtvrtka do soboty na turnaji čtyř zemí ve Finsku. Stejně jako na zářijovém turnaji v ruském Podolsku, kde svěřenci trenéra Miroslava Přerosta skončili bez bodu poslední, narazí na trio Finsko, Švédsko a Rusko a budou se snažit o první výhru v sezoně. Prohráli totiž i dvě přípravná utkání s Ruskem v srpnu v Chomutově.

Článek

"Oproti minulé akci v Rusku jsme udělali změny, zejména mezi obránci, protože s některými jsme byli velmi nespokojeni. S určitými hráči z tohoto výběru počítáme pro mistrovství světa, ale ambice musejí ve Finsku potvrdit," řekl Přerost serveru hokej.cz.

Obejít se musí bez slávistických útočníků Tomáše Hertla a Alexeje Jaškina, kteří nastupují v extralize a klub je chce mít i během reprezentační pauzy k dispozici. "Jsou hodně vytížení, máme dohodu, že je nyní brát nebudeme a zařadíme je až do přípravy před šampionátem," uvedl Přerost.

Do turnaje vstoupí český tým ve čtvrtek v 17:30 v Närpiö zápasem proti Švédsku, o den později nastoupí ve stejný čas ve Vaase proti domácímu Finsku a v sobotu ve stejné hale opět od 17:30 změří síly s Ruskem. Světový šampionát se hraje od 26. prosince do 5. ledna v Calgary a Edmontonu.

Nominace české dvacítky na turnaj čtyř zemí ve Finsku (10. - 12. listopadu 2011):
Brankáři: Libor Kašík (Olomouc), Tomáš Král (Kärpät Oulu/Fin.),
obránci: Petr Zámorský (Zlín), Filip Pavlík (Ústí nad Labem), Daniel Sobotka (Beroun), Jiří Říha (Benátky nad Jizerou), Daniel Krejčí (Most), Tomáš Bartejs (Chomutov), Vojtěch Mozík (Mladá Boleslav), Bohumil Jank (HC Lev Poprad/KHL),
útočníci: Tomáš Rubeš, Daniel Přibyl (oba Sparta Praha), Petr Holík, Tomáš Fořt (oba Zlín), Tomáš Rousek, Michal Švihálek (oba České Budějovice), Jaroslav Vlach (Benátky nad Jizerou), Michal Vachovec (Karlovy Vary), Tomáš Nosek (Pardubice), Jan Káňa (Kometa Brno), Jiří Sekáč (HC Lev Poprad, KHL), David Stach (Lukko Rauma/Fin.).

Reklama