Hlavní obsah

Vůjtek dokázal zázrak, píše slovenský tisk po jeho premiéře u reprezentace

BRATISLAVA

Premiéra českého kouče Vladimíra Vůjtka na střídačce slovenské hokejové reprezentace, která pod jeho vedením vyhrála o víkendu bez ztráty bodu Německý pohár, dopadla podle slovenského tisku skvěle. Nového trenéra národního týmu nerozladily ani absence řady hokejistů, kteří se z nominace na turnaj omluvili, uvedla média.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Povedená premiéra na střídačce. Kouč Vladimír Vůjtek dovedl tým Slovenska k vítězství na Německém poháru.

Článek

"Zkušený český kouč dokázal vytvořit skvělou partu a s podceňovaným kádrem dokázal zázrak. Slovenským fanouškům tak po dlouhé době dopřál důvod na oslavu úspěchu," napsal nejčtenější slovenský list Nový čas.

Hospodárske noviny poznamenaly, že Slováci odjížděli do Německa v roli outsidera bez 16 původně nominovaných hráčů. "Nový kouč nemluvil nahlas o svých ambicích. Jeho cílem bylo odehrát kvalitní turnaj a seznámit se s týmem. Do něj přinesl nový impulz, Slováci předvedli hru ze zajištěné obrany a vyráželi do rychlých protiútoků," uvedl list.

Jakoby mávl kouzelnou hůlkou

Deník Šport připomněl, že Slováci vyhráli tento turnaj naposledy před pěti lety. Během letošního ročníku si nejprve poradili se Spojenými státy (2:0) i domácím Německem (6:3), což jim vyneslo prvenství už před posledním zápasem se Švýcarskem, který rovněž dotáhli do vítězného konce (2:1). "První reprezentační akce se novému trenérovi Slovenska vydařila nad očekávání. Tým, který do Německa cestoval s většinou hráčů z 'druhého sledu', překvapil snad i sám sebe," dodal list.

"Výkony slovenských hokejistů pohladili vyprahlou duši. To je nejcennější poselství z Mnichova. Vůjtek jakoby mávl kouzelnou hůlkou. Každá sestava, která vyjela na led, nechala na něm srdce," napsal deník Pravda.

Reklama