Hlavní obsah

Slovensko vzpomene na Demitrův tragický osud. V den jeho narozenin sehraje exhibici

PRAHA

V úterý měl slavit hokejista Pavol Demitra sedmatřicáté narozeniny. Nebude. Se spoluhráči z Jaroslavle v září zahynul při tragické letecké nehodě. V den jeho narození se ale bude na bývalého vynikajícího hokejistu vzpomínat. Tam, kde získal slávu a úctu. Dukla Trenčín a Slovenský hokejový svaz uspořádají exhibici. Proti sobě se postaví hráči Dukly Trenčín a slovenské reprezentace.

Foto: Jan Koller, ČTK

Pavol Demitra (druhý zprava) se slovenskými spoluhráči.

Článek

„Jde o opravdu dobrou myšlenku. Palo byl velký hráč a člověk s velkým „Č“. Byl kamarádský, pamatuji si ho, že vždy naplno pracoval pro tým. Je potřeba ho důstojně uctít,“ citoval server slovenského hokejového svazu reprezentačního kouče Vladimíra Vůjtka, který se s Demitrou potkal při angažmá právě v Lokomotivu Jaroslavl.

„Slovenské mužstvo bude sestavené i z hráčů, kteří se s Palom znali a v minulosti s ním hráli ve slovenské reprezentaci,“ vysvětlil nominaci na toto výjimečné klání Vůjtek.

Po tragédii u Jaroslavle vedení Slovenského hokejového svazu avizovalo, že sezóna 2011/2012 bude věnována památce Pavla Demitry. Úterní akce přesně zapadá do tohoto prohlášení. „V úterý budou mít hráči na dresech číslo 38,“ prozradil Rastislav Antala, ředitel marketingu hokejového svazu.

Fanoušci si budou moci zakoupit také publikaci „Demitra 38“, která mapuje život tragicky zesnulého hokejisty. „S Pavlom Demitrou jsme o vydání autobiografie hovořili už po dojemném ukončení reprezentační kariéry na Slovensku. Bohužel, tragický osud zkřížil 7. září jeho plány do budoucnosti,“ litoval za autory knihy Jan Bednarič.

Nominace Slovenska na exhibiční utkání
Brankáři: Branislav Konrád (HC Slovan Bratislava), Juraj Šimboch (HK Nitra),
Obránci: Marek Ďaloga (HKm Zvolen), Ivan Jankovič (HK 36 Skalica), Ján Mucha (HKm Zvolen), Michal Novák (HC Košice), Radoslav Suchý (HK Poprad), Milan Hruška (HK Nitra), Ivan ŠVarný (HC Slovan Bratislava), Ján Tabaček (HC Košice)
Útočníci: Martin Bakoš (HC Slovan Bratislava), Vladimír Dravecký (HC Košice), Marcel Haščák (HC Košice), Libor Hudáček (HC Slovan Bratislava), Branislav Jánoš (ŠHK 37 Piešťany), Roman Kukumberg (HC Slovan Bratislava), Patrik Lušňák (HK 36 Skalica), Michel Miklík (HC Košice), Žigmund Pálffy (HK 36 Skalica), Miroslav Šatan (HC Slovan Bratislava), René Školiak (HK 36 Skalica), Michael Vandas (HK Poprad).

Reklama