Hlavní obsah

Jak v Brně pohltili i samotného Krále. Na juniory Komety přišlo 4823 fanoušků!

PRAHA

Pár čísel pro srovnání. Na hokejovou extraligu přišlo v neděli do Mladé Boleslavi 3050 fanoušků, do Kladna 3016 lidí, na mistra z Třince 2896 platících. V sobotu v Brně na Spartu dorazilo 4823 fanoušků. Ale na juniory! Nezvyklou propagaci mládežnického hokeje chválil i Tomáš Král, prezident Českého svazu ledního hokeje, který se utkání účastnil.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Brněnští hokejoví fanoušci

Článek

„Byl to úžasný nápad. Za tento realizovaný projekt musím pořadatelům vyslovit velkou poklonu. Celou akci včetně rekordů dotáhli do neskutečně krásného konce," citoval Krále brněnský web. „Byla to prostě nádhera, která mě zcela pohltila. Juniorská extraliga si podobné akce zaslouží. Bylo by ideální, kdyby pořadatelé z Komety Brno našli i pokračovatele v dalších klubech,“ dodal Král k vytvořenému rekordu.

„Tolik lidí jsem nečekal, to musím přiznat. Ale samozřejmě jsem za to velmi rád. Doufám, že se utkání divákům aspoň trochu líbilo. Po klucích jsme chtěli, aby byli draví. Chtěli jsme ukázat takový ten mladý, emotivní hokej. Snad se nám to povedlo,“ pověděl k nezvyklému počinu brněnský trenér Pavel Pazourek, který mohl být spokojený i s výhrou 4:3.

K rekordní návštěvě fanoušci přidali i rekordní fanouškovský dres, který měl rozlohu 319 metrů čtverečních. Navrch domácí předvedli ještě klubovou šálu, která dosáhla na 225 metrů čtverečních. To vše domácí junioři zažili při jediném utkání, ti navíc hráli v modrých retro dresech.

Ilustrační foto. Fanoušci Komety Brno.foto: Právo/Jan Handrejch

„V životě jsem před takovou návštěvou pochopitelně nehrál. A absolutní většina kluků z týmu také ne. Bylo to skvělé, divákům opravdu hodně děkuji,“ byl u vytržení Jakub Novák.

Juniorský hokej v Brně zažil výjimečný duel. I čísla u „dospělých“ bývají často menší. Na extraligu chodí na domácí zápasy v průměru od 2736 diváků po 8325. První liga se drží mezi čísly 2299 a 327. Druhý liga dokonce v rozmezí 1871 a 70.

„Po přechodu mezi muže čeká v tomto směru juniory velký skok. Proto mě mrzí, že je juniorský hokej u nás stále nedoceněn. Tento brněnský příklad může sloužit jako vzor pro další cestu ke zvýšení atraktivnosti mládežnického hokeje. Hrát zápasy před zaplněným hledištěm musí juniorům pomoci i v jejich herním růstu,“ dodal Král

Reklama

Související témata: