Hlavní obsah

Znojemští Orli: Návrat do první ligy by byl nesmysl

ZNOJMO

Vůbec nelitují, že vyměnili tuzemskou druhou nejvyšší soutěž za EBEL ligu u jižních sousedů. I když se znojemským hokejistům v konkurenci týmů z Rakouska, Slovinska, Chorvatska a Maďarska výsledkově nedaří, považují své rozhodnutí za správné.

Foto: www.hcorli.cz

Zimní stadión ve Znojmě

Článek

„Šlo o kompromis. Na to, abychom se vrátili do české extraligy, finance nemáme. První liga zase byla z našeho pohledu nezáživnou soutěží a bude to s ní ještě horší, pokud se extraliga uzavře. Vybrali jsme si tudíž EBEL ligu. Dá se říct, že jsme zvolili velmi slušnou kvalitu za rozumnou cenu,“ usmívá se šéf znojemského klubu Stanislav Hahn.

„Jezdí k nám atraktivní soupeři, kteří jsou lákadlem pro diváky. A po společenské a organizační stránce i z hlediska zájmu médií EBEL liga naši první ligu jednoznačně předčí,“ má jasno Hahn, podle něhož si už stačil znojemský klub získat mezi účastníky tzv. alpské ligy respekt. „Počáteční nedůvěra, vyplývající z toho, že jsme vstoupili do soutěže s řadou mladých hráčů a bez spousty cizinců, zmizela,“ tvrdí.

Proti loňské sezóně plní tribuny znojemského stadiónu zhruba o tisícovku diváků víc. „Průměr dva a půl tisíce fanoušků na zápas není špatný, ale chtěli bychom ještě víc. Tak jako se chceme postupně zvednout výkonnostně, budou snad růst i návštěvy,“ doufá Hahn.

Město pomáhá i s pronájmem ledu

Klub hospodaří se čtyřiadvacetimiliónovým rozpočtem. „Čtyřmiliónovou dotaci máme od radnice, město nám pomáhá i s pronájmem ledu. Myslím, že hokejem Znojmo slušně zviditelňujeme, se soupeři k nám přijíždějí stovky zahraničních příznivců,“ připomíná Hahn.

Trochu mu vadí, že se zatím nedaří dostat domácí utkání Orlů do některé z tuzemských televizních stanic. „Ale třeba ještě postoupíme do play off a některá z televizí svůj postoj změní,“ věří.

Znojmo má v EBEL lize garantovanou tříletou účast. „Teď bychom rádi do play off, za rok bude naším cílem semifinále a za dva by nebylo špatné soutěž vyhrát,“ přemítá Hahn. Návrat do tuzemských soutěží ani pak Jihomoravané neplánují. „První ligu budou hrát po případném uzavření extraligy nejspíš jen amatéři a junioři. Jít do ní zpátky by byl naprostý nesmysl. V EBEL lize se proto hodláme zabydlet natrvalo,“ říká rezolutně znojemský šéf.

Reklama