Hlavní obsah

Potupa. Slovan devětkrát v řadě vyhrál, ale ve Skalici vyfasoval desítkovou nálož

PRAHA

Devětkrát v řadě vyhráli, mysleli na jubilejní úspěch. Desítky se dočkali, ale v úplně jiném provedení. Kolečko se polámalo. Hokejisté Slovanu Bratislava přijeli do Skalice s velkým sebevědomím, ale odjeli s ostudou, domácí excelovali a s fanoušky dlouho po zápase slavili výhru 10:0!

Foto: Jan Koller, ČTK

Žigmund Pálffy (uprostřed) září i ve svých 39 letech

Článek

Debakl se po třetinách odvíjel takto 3:0, 4:0 a 3:0. Vše začal ve 2. minutě Višňovský, ostuda skončila a vyvrcholila osm minut před koncem zápasu. Trefa Školiaka určila definitivu - deset ran na cestu do Bratislavy.

"Skalica vyprášila Slovan 10:0. Neuvěřitelný debakl, Skalica rozstřílela Slovan 10:0." Dva titulky ze slovenských médií, které dokreslují, že ve slovenské nejvyšší soutěži se zrodil neočekávaný výsledek.

„Doteď jsme vyhráli devětkrát v řadě, člověk může i prohrát, ale takový způsob jako dnes, to je potupa a katastrofa. Takový je hokej,“ citoval server pravda.sk trenéra Štefana Mikeše. „Podali jsme zodpovědný výkon, vše nám vycházelo,“ pochvaloval si naopak kouč domácích Peter Oremus.

Hattrick si v utkání připsal Ondřej Šmach, Jan Hruška vstřelil dva góly a na tři přihrál, brankář Vlastimil Lakosil odjel po šedesáti minutách s čistým kontem. Na druhé straně došlo ke střídání, což se nelze divit. Devětatřicetiletý Žigmund Pálffy dosáhl na pět asistencí a potvrdil, že je jasným lídrem týmu. V 31 zápasech si připsal 59 bodů.

Skalica nyní vede slovenskou nejvyšší soutěž o tři body právě před Slovanem Bratislava.

Reklama

Související témata: