Hlavní obsah

Německo chce s Francií společně uspořádat hokejové MS v roce 2017

Německo a Francie se chtějí společně ucházet o uspořádání hokejového mistrovství světa v roce 2017. Zástupci obou zemí své plány představili na nedělní tiskové konferenci v pařížské hale Bercy, kde by se část šampionátu měla hrát. Hlavní část turnaje včetně zápasů o medaile by se ale konala v Německu.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

"Je to unikátní projekt. Nejen z pohledu historie obou zemí," uvedl předseda německého svazu Uwe Harnos. "Se dvěma domácími týmy bychom vytvořili atraktivní turnaj pro diváky i fanoušky, stejně jako pro lední hokej na celém světě," doplnil jej generální sekretář německého svazu Franz Reindl.

Podle představeného projektu by se ve Francii odehrálo 30 zápasů a v Německu o čtyři více. Herní systém by tak byl podobný jako letos a příští rok, kdy se MS uskuteční současně ve Švédsku a ve Finsku.

Právě zkušenosti z nadcházejících šampionátů chtějí obě země využít. Po nich však Mezinárodní hokejová federace plánuje, že sama vyhodnotí, zda bude v budoucnosti podporovat společné kandidatury více zemí.

Zatímco Francouzi počítají, že by se hrálo ve zrekonstruované hale Bercy s kapacitou téměř 14 000 diváků, Německo se ještě pro dějiště nerozhodlo. V úvahu přicházejí Berlín, Mannheim a Kolín nad Rýnem.

Francie pořádala MS dvakrát, v letech 1930 - kdy se hrálo poprvé - a 1951. V Německu se vrcholný turnaj hrál šestkrát, naposledy před dvěma lety.

Dalšími uchazeči o pořádání šampionátu v roce 2017 jsou vedle Německa s Francie ještě Dánsko a Lotyšsko. O dějišti turnaje budou delegáti mezinárodní federace hlasovat na kongresu ve Stockholmu v květnu příštího roku.

Reklama

Související témata: