Hlavní obsah

Návrat k počátkům - malí hokejisté Liberce mají tréninky pod širým nebem

LIBEREC

Kdysi to bývalo normální běžnou záležitostí, v posledních letech z toho dělají především v zámoří módní záležitost. Řeč je o hokejových zápasech pod širým nebem. Jaké to bylo za časů jejich dědů nyní poznávají malí hokejisté Liberce, jejichž tréninky se odehrávají i díky současnému mrazivému počasí venku.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Malí hokejisté Liberce bruslí na tenisových kurtech

Článek

Tréninky žákovských týmů Bílých Tygrů se konají v prostoru venkovních tenisových kurtů, kde vzniklo venkovní kluziště. Udržovanou a kvalitní ledovou plochu už vyzkoušeli žáčci od třetí do sedmé třídy. „Na tomto hřišti sice nejdou hrát regulérní utkání, ale využíváme ho při tréninku techniky a práce s holí na malém prostoru. Led je překvapivě kvalitní a kluci berou tréninky venku jako velké zpestření," říká kouč mladších žáků Martin Láska.

"Když jsem byl malý, chodil jsem s kamarády po tréninku ještě na rybník a tam jsme si zkoušeli věci a dovednosti, na které pod dohle6dem trenéra nebyl čas. Tohle už kluci, které trénuju, téměř neznají, a proto program tréninku stavíme hodně „hravě“. Měl jsem radost, když se hráči domlouvali, že se sem po škole vrátí,“ dodal.

Kluziště o rozměrech 40x20 metrů může využít i široká veřejnost. Zdarma, po celý den a na vlastní nebezpečí. Oproti přírodním kluzištím na zamrzlých vodních plochách zde nehrozí nebezpečí propadnutí ledem. Díky své bezpečnosti a snadné dostupnosti je tak plocha zvláště vhodná pro malé bruslaře a jejich rodiče. Pro všechny hokejové nadšence budou na ploše připraveny i branky. U plochy je nainstalováno osvětlení, které si mohou návštěvníci v pozdějších hodinách sami dle potřeby rozsvítit.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 53. min Živě
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec