Hlavní obsah

Trest za oloupaný banán? Třináct zápasů, má to ale jeden háček...

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev/Praha

Ukrajinský hokejový útočník Kremenčuku Andrej Deniskin už zná trest za rasistické gesto, kterého se dopustil ve víkendovém utkání tamější nejvyšší soutěže proti Donbassu Doněck. Třiadvacetiletý rodák z Kyjeva, který rasisticky urazil amerického obránce tmavé pleti Jalena Smerecka, když si pantomimicky oloupal banán a snědl ho, vyfasoval stopku na třináct duelů. Má to ovšem jeden háček...

Foto: repro foto youtube

Rasistické gesto ukrajinského útočníka Andreje Deniskina.

Článek

Třináctizápasový flastr vynesený disciplinární komisí Ukrajinské federace ledního hokeje na první pohled vypadá jako přísný trest. V tom případě by se totiž Deniskin mohl vrátit do zápasové akce až 19. listopadu. Shodou okolností právě proti Donbassu Doněck.

Jenže nejproduktivnější hráč Kremenčuku může být klidně zpátky už příští neděli 10. října.

Jak je to možné? Verdikt disciplinárky je totiž takový, že nepodmíněné zastavení činnosti se vztahuje pouze na tři zápasy. Ze zbylých deseti se může majitel pěti startů za ukrajinskou reprezentaci vykoupit.

Cena za jeden zápas činí pět tisíc ukrajinských hřiven (v přepočtu 4130 korun). Pakliže tedy Deniskin vysází z peněženky 50 tisíc hřiven (41 300 korun), za oloupaný banán si odsedí jen tři duely...

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko