Hlavní obsah

Škarek vychytal poprvé v sezoně v AHL čisté konto

Český hokejový brankář Jakub Škarek z Bridgeportu vychytal v této sezoně nižší zámořské soutěže AHL poprvé čisté konto. Jednadvacetiletý odchovanec Jihlavy pomohl 37 úspěšnými zákroky v neděli k domácímu vítězství farmářského týmu New York Islanders nad Lavalem 3:0. Pro Škarka to byla druhá nula v kariéře v AHL. Poprvé neinkasoval ani jednou 21. prosince 2019 také před vlastním publikem proti celku Wilkes-Barre/Scranton (3:0).

Foto: Sport.cz

Brankář Bridgeportu Jakub Škarek.

Článek

Škarek v této sezoně odchytal za Bridgeport čtyři zápasy s průměrem 1,94 obdržené branky a s úspěšností zákroků 93,3 procenta. V AHL působí účastník tří mistrovství světa hráčů do 20 let už třetí sezonu. Islanders si jej vybrali v roce 2018 ve třetím kole draftu na 72. pozici a na premiéru v NHL čeká.

Sezonu po volbě talentů strávil ve finské lize v Pelicans Lahti. V ročníku 2019/20 nastupoval za Bridgeport v AHL i za Worcester v ECHL. Minulou sezonu začal ve finské druhé nejvyšší soutěži v Peliitat Heinola, kde se objevil už při působení v Lahti, a pak se vrátil do AHL.

V české extralize debutoval v sezoně 2016/17, kdy odehrál čtyři duely za Spartu. V následujícím ročníku se v extralize představil s mateřskou Duklou. Celkem mezi elitou odchytal 27 utkání s průměrem 2,34 inkasovaného gólu, úspěšností 91,46 procenta a dvakrát udržel čisté konto.

Reklama