Hlavní obsah

Nejdivočejší hokejový sen se splnil. Útočník šel chytat, vyfasoval 13 gólů

Nevstřelil jediný gól, třináct jich naopak dostal, přesto prožil svůj nejkurióznější hokejový den. Útočník Connor Crisp v Ontario Hockey League musel po shodě několika náhod navléci brankářskou výstroj, nasadit masku a jít chytat. Když nastupoval, vysloužil si sedmnáctiletý hráč potlesk, to samé když odjížděl jako nejlepší hráč utkání.

Foto: Tom Mihalek, ČTK/AP

Utkání nižší americké nižší hokejové ligy

Článek

„Občas chytám hokejbal, ale tohle bylo poprvé od pěti let, co jsem měl na sobě brankářskou výstroj," smál se hrdina po utkání, kde jeho tým Lake Erie Otters nakonec prohrál s Saginaw Spirit 4:13.

Jeden brankář zraněný, druhý byl ve druhé minutě sražen protihráčem a na řadu přišel nečekaný náhradník, který si vysloužil pozvánku za to, že chytá v hokejbalové brance. Aby toho nebylo málo, Crisp hrál (chytal) v sezóně poprvé, protože se vrátil po operaci ramene.

„Ani v nejdivočejších představách jsem si nemyslel, že by tohle mohlo nastat," nemohl uvěřit nečekaný gólman. Když nastala ona chvíle, útočník se během dvaceti minut přestrojil a šel na plac. „Nohy mě tlačily, stěží jsem mohl chodit. Velikost bruslí byla menší a k tomu byly nedostatečně široké. To je patrně důvod, proč jsem nemohl bruslit," vysvětloval útočník - brankář, který si po zápase vysloužil obdiv i u protihráčů.

„Upřímně řečeno, některé góly byly trapné, ale užil jsem si to. Jakmile jsem byl v autobusu, volal jsem rodičům a ti se smáli. Na tohle určitě nikdy nezapomenu," přiznal Crisp, který sice pustil třináct střel, ale dvaatřicet jich ještě chytil.

Reklama