Hlavní obsah

Lotyši mají v přípravě před zápasy s Českem 30 hráčů

Riga

Třicet hokejistů má v kádru před zápasy Euro Hockey Challenge s Českou republikou kanadský trenér Lotyšska Ted Nolan. Základ týmu tvoří 16 hráčů účastníka Kontinentální ligy Dinama Riga. Pětice působí v domácí soutěži v HK Riga a zbytek tvoří krajánci hrající ve Finsku, Norsku, Bělorusku a Kazachstánu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář hokejistů Lotyšska Edgars Masalskis

Článek

Pro zranění vypadl útočník Kazaně Lauris Darzinš, jehož trápilo prakticky celou sezonu zranění a po dohodě s lékaři na šampionát ve Švédsku a ve Finsku nepojede. Zdravotní potíže vyřadily i forvardy Martinše Karsumse a Marise Bičevskise z Dinama Riga a beka Marise Jasse ze Slovanu Bratislava.

Problémy mají i někteří hráči, kteří se v Rize s týmem připravují. Po nachlazení už začal trénovat zadák Rodrigo Lavinš, další obránce Jekabs Redlihs chodil kvůli potížím s třísly jen do posilovny a pouze lehce trénoval na ledě po zranění útočník Andris Džerinš, který by do zápasů neměl nastoupit. Otazník je také nad Janisem Spruktsem, který odmítal trénovat na ledě, dokud se nevyřeší jeho pojistka.

Lotyši přivítají Česko v Rize v pátek a v sobotu shodně od 16:00 SELČ. Na MS budou také jedním ze soupeřů českých hokejistů v základní skupině ve Stockholmu.

Nominace Lotyšska na zápasy proti ČR (6. a 7. dubna):
Brankáři: Edgars Masalskis (Chanty-Mansijsk/KHL), Maris Jučers (Dinamo Riga/KHL), Kristers Gudlevskis (HK Riga),
obránci: Rodrigo Lavinš, Janis Andersons, Kristaps Sotnieks, Oskars Cibulskis, Guntis Galvinš, Krišjanis Redlihs, Jekabs Redlihs (všichni Dinamo Riga/KHL), Martinš Jakovlevs, Martinš Porejs (oba HK Riga), Atvars Tribuncovs (Gomel/Běl.),
útočníci: Girts Ankipans, Gints Meija, Martinš Cipulis, Mikelis Redlihs, Roberts Bukarts, Juris Štals, Andris Džerinš, Janis Sprukts (všichni Dinamo Riga/KHL), Miks Indrašis, Juris Upitis (oba HK Riga), Aleksejs Širokovs, Koba Jass (oba Kazzinc-Torpedo Ust-Kamenogorsk/Kaz.), Roberts Jekimovs (SaiPa Lappeenranta/Fin.), Armands Berzinš (Junosť Minsk/Běl.), Aleksandrs Macijevskis (Stjernen/Nor.), Gunars Skvorcovs (Metalurgs Liepaja), Kaspars Saulietis (Neman Grodno/Běl.).

Reklama

Související témata:
  Česko - Rakousko dnes 17 : 10
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín