Hlavní obsah

Hokejisté Německa mají v kádru na duely s Českem čtyři krajánky

Kolín nad Rýnem

Trenér hokejistů Německa Jakob Kölliker zařadil do šestadvacetičlenné nominace pro zápasy s Českou republikou čtyři krajánky. Jeho tým se představí v duelech Euro Hockey Challenge v Českých Budějovicích v pátek od 18:00 a v sobotu od 16:30.

Foto: David W Cerny, Reuters

Němečtí hokejsité se utkají s Českou republikou v duelech Euro Hockey Challenge

Článek

Ve výběru má gólmany Dennise Endrase z IFK Helsinky a Dimitrije Kotschnewa z Atlantu Mytišči, kde působí také útočník Eduard Lewandowski. Další forvard Alexander Barta působí v druhé nejvyšší soutěži ve Švédsku v dresu Malmö. Ostatní hokejisté hrají v domácí DEL a hned sedm zástupců má ve výběru Kolín nad Rýnem.

Němci už mají za sebou zápasy v EHCh s Ruskem (4:3 a 2:3 po sam. náj.). Z kádru po nich vypadli útočníci Tobias Wörle z Iserlohnu a Alexander Oblinger z Norimberku. Nově se připojili Endras, obránce Christoph Schubert z Hamburku a forvard Patrick Reimer z Düsseldorfu.

Němce čekají v přípravě ještě dva duely s Dánskem a pak turnaj v Bratislavě, kde se utkají s Běloruskem a Slovenskem. Na mistrovství světa ve Švédsku a Finsku se v základní skupině ve Stockholmu postupně utkají s Itálií, Lotyšskem, Ruskem, Švédskem, Dánskem, Norskem a Českem.

Na šampionátu nemůže Kölliker počítat s obráncem Alexanderem Sulzerem z Buffala, který se omluvil z osobních důvodů. Zda bude v defenzivě k dispozici jeho klubový spoluhráč Christian Ehrhoff, který měl problémy s kolenem, zatím není jasné.

Nominace hokejistů Německa na zápasy Euro Hockey Challenge s Českou republikou v Českých Budějovicích (13. a 14. dubna):
Brankáři: Danny Aus den Birken (Kolín nad Rýnem), Dimitri Pätzold (Hannover), Dennis Endras (IFK Helsinki/Fin.), Dimitrij Kotschnew (Atlant Mytišci/KHL),
Obránci: Moritz Müller, Kevin Lavallee (oba Kolín nad Rýnem), Christopher Fischer, Benedikt Kohl (oba Wolfsburg), Felix Petermann (EHC Mnichov), Christoph Schubert (Hamburk), Sinan Akdag (Krefeld), Tim Schüle (Norimberk),
Útočníci: Philip Gogulla, Felix Schütz, John Tripp, Alexander Weiss (všichni Kolín nad Rýnem), Sebastian Furchner, Kai Hospelt (oba Wolfsburg), Patrick Hager, Daniel Pietta (oba Krefeld), Evan Kaufmann, Patrick Reimer (oba Düsseldorf), Martin Buchwieser (EHC Mnichov), Jerome Flaake (Hamburk), Alexander Barta (Malmö/Švéd.), Eduard Lewandowski (Atlant Mytišči/KHL).

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články