Hlavní obsah

Hokejisty Finska posílí z NHL také Lehtonen a Mikko Koivu

Helsinky

Brankář Kari Lehtonen z Dallasu a útočník Mikko Koivu z Minnesoty jsou dalšími dvěma posilami z NHL pro hokejisty Finska před květnovým domácím mistrovstvím světa v Helsinkách. Trenér obhájců titulu z Bratislavy Jukka Jalonen už dříve získal ze zámoří útočníka Jussiho Jokinena z Caroliny, Petteriho Nokelainena z Montrealu a Lennarta Petrella z Edmontonu.

Foto: Tony Gutierrez, ČTK/AP

Gólman Dallasu Kari Lehtonen posílí tým Finska pro MS

Článek

Mikko Koivu byl loni kapitánem Suomi při zisku druhého zlata po triumfu v roce 1995. Na turnaji se představil také Nokelainen a v tvořícím se kádru bude mít v nadcházejícím týdnu Jalonen už čtrnáct hráčů z úspěšného kádru ze Slovenska.

Nové se totiž také zapojí talentovaný útočník Mikael Granlund z IFK Helsinky, další forvard Antti Pihlström z Ufy, Niko Kapanen z Kazaně a Juhamatti Aaltonen z Magnitogorsku.

Už dříve byli v kádru gólman Petri Vehanen z Kazaně, obránci Lasse Kukkonen z Magnitogorsku, Topi Jaakola z Luley, Janne Niskala z Atlantu Mytišči, Pasi Puistola z Čerepovce a útočníci Janne Pesonen z IFK Helsinky, Jarkko Immonen z Kazaně a Mika Pyörälä z Frölundy. Navíc je v týmu i devětatřicetiletý Ville Peltonen z IFK Helsinky, který má zlato z roku 1995.

Reklama

Související témata: