Hlavní obsah

Kanada - USA 5:4 PPHokejistky Kanady jsou po pěti letech mistryněmi světa

Burlington

Hokejistky Kanady se po pěti letech dočkaly titulu mistryň světa. V sobotním duelu o zlato na šampionátu v Burlingtonu porazily domácí tým Spojených států 5:4 v prodloužení a oplatily svým největším rivalkám finálové porážky z předchozích tří turnajů.

Foto: Paul Chiasson, ČTK/AP

Kanadská kapitánka Hayley Wickenheiserová zdvihá nad hlavu pohár pro mistryně světa.

Článek

V základní skupině sice tým USA deklasoval Kanadu 9:2, odvetu v rozhodujícím utkání ale zvládly lépe olympijské vítězky z Vancouveru. Prodloužení vybojovala vyrovnávacím gólem dvě a půl minuty před třetí sirénou Meghan Agostaová a zápas ukončila po 110 sekundách nastavení svou druhou brankou v zápase Caroline Ouelletteová.

"Už jsme těch stříber měly opravdu dost," uvedla o čekání na zlato z MS od roku 2007 střelkyně vítězného gólu, kterou doplnila kapitánka Hayley Wickenheiserová. "Porážky z předchozích let na nás hodně dolehly, nechtěly jsme to už letos opakovat," dodala zřejmě nejslavnější světová hokejistka.

Bronz získalo poprvé v historii Švýcarsko, které v duelu o třetí místo nečekaně porazilo 6:2 Finsko. Do divize I sestoupilo Slovensko, které za rok na šampionátu v Ottawě nahradí premiérově české hokejistky.

MS v hokeji žen v Burlingtonu (USA) - finále:
Kanada - USA 5:4 v prodl. (1:1, 2:2, 1:1 - 1:0)
Branky: 26. a 62. Ouelletteová, 8. Wickenheiserová, 25. Heffordová, 58. Agostaová - 39. a 43. Marvinová, 13. Coyneová, 37. Deckerová.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec