Hlavní obsah

Velikán ruského hokeje Krutov je s vnitřním krvácením v nemocnici

Moskva

Jedna z největších postav historie ruského hokeje Vladimír Krutov je od nedělního večera v nemocnici a jeho stav je vážný. Příčinou hospitalizace bývalého vynikajícího útočníka, který v pátek oslavil 52. narozeniny, je podle informací deníku Sovětskij Sport vnitřní krvácení. Nyní je v intenzivní péči lékařů.

Foto: Sport.cz

Zásluhy hokejového velikána Vladimíra Krutova ocenil na sklonku loňského roku v Kremlu vysokým vyznamenáním i tehdejší ruský prezident Dmitrij Medveděv

Článek

Olympijský vítěz ze Sarajeva (1984) a Calgary (1988) byl do nemocnice převezen poté, co požádal během nedělního večera svoji manželku Ninu o přivolání lékařské pomoci.

"Najednou se mu udělalo hodně špatně, tak mě poprosil, ať přivolám ambulanci. Lékaři ho poté převezli do nemocnice" popsala sled událostí. "Nyní je s vnitřním krvácením na jednotce intenzivní péče a mě k němu ani nepustili," dodala Krutovova žena.

Zdravotní stav je vážný

Krutov je podle zpráv ruských médií při vědomí, ale stále ve velmi vážném stavu. Lékaři prý zatím nechtěli být nijak konkrétní. "Provedli manželovi různé testy, ale nic konkrétního neříkali," přiblížila Nina Krutovová.

Rázně však odmítla, že by za potížemi jejího manžela měla být přehnaná oslava pátečních narozenin. Krutov byl totiž v minulosti znám pro své sklony k porušování životosprávy a nevyhýbal se ani alkoholu. "Narozeniny jsme skoro nijak neslavili. Už od jeho padesátin je slavíme jen velmi mírně a skromně," ujistila Krutovová.

Krutov, jenž v poslední době působil jako hokejový agent, patřil k největším oporám sborné, která v osmdesátých letech kralovala ještě pod hlavičkou Sovětského svazu světovému hokeji. Pětinásobný světový šampión se proslavil jakožto člen legendární pětky s obránci Vjačeslavem Fetisovem a Alexejem Kasatonovem a útočníky Sergejem Makarovem a Igorem Larionovem. V dresu Vancouveru odehrál i jednu sezónu v zámořské NHL.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec