Hlavní obsah

Jágr o Eliášově prvenství nepochyboval a svoje druhé místo nazval dárkem

Martin KézrPrávo

Až se Patrik Eliáš během dvou týdnů vrátí ze zámoří domů, chystá mu pořádající hokejový svaz předat Zlatou hokejku i osobně. Druhý v letošní anketě Jaromír Jágr tvrdí, že o prvenství útočníka New Jersey nemohlo být pochyb.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jaromír Jágr a jeho přítelkyně Inna Puhajková

Článek
Fotogalerie

„Pro nikoho přece nemůže být překvapení, že Eliáš zvítězil. Měl vynikající sezónu, jeho hra gradovala v play off, tam jsem to měl možnost vidět na vlastní oči," říkal Jaromír Jágr, který se od roku 2004 objevuje každý rok na medailové příčce ve Zlaté hokejce, ale letos byl svým umístěním překvapen.

„Pro mne to bude pořád těžší a těžší obhajovat takovou pozici. Zdá se mi, že jsem až nespravedlivě vysoko, ale děkuji všem za takový dárek v podobě druhého místa. Výkony v hokeji nezměříte jako třeba čas v atletice, ale stejně se mi zdá, že někteří hráči mohli být přede mnou," tvrdil Jágr, jenž si z pódia odnesl zvláštní sportovní náčiní.

Tenisovou raketu zakončenou hokejovou čepelí. „Odmontuji si tu hokejku a Inně dám raketu jako dárek," řehtal se Jágr, ale vážně pak prozradil, že letos se jako divák na Wimbledon nechystá. Průběh galavečera se snažil svými kousky mikromagie zlehčit kouzelník Richard Nedvěd. „Neznal jsem toho člověka, některé scénky ale byly docela vtipné."

Za Eliáše v sobotu večer v Karlových Varech přebral trofej otec Zdeněk. „Děkuji všem, kteří našemu Patrikovi dali hlas," tvrdil. „Zlatou hokejku považuji za veliké ocenění, kterého si opravdu vážím,. O to víc mě mrzí, že se to nepovedlo skloubit časově tak, abych mohl přijet do Varů osobně," uvedl Patrik Eliáš při telefonátu z Karibiku.

Reklama