Hlavní obsah

Česko-Kanada 2:5Inline hokejisté prohráli s Kanadou a v play off vyzvou Švýcarsko

Bucaramanga

Po dvou výhrách zakončili čeští inline hokejisté základní část mistrovství světa organizace FIRS porážkou 2:5 s Kanadou. Ve skupině A skončili za svými přemožiteli na druhém místě a ve čtvrtfinále se střetnou se Švýcarskem.

Foto: http://www.students.sonoma.edu

Ilustrační foto

Článek

O české góly se postarali kapitán Vozdecký, který ve 12. minutě využil přesilovku a snížil na 1:2, a Hrazdira. Ten svou první reprezentační brankou v 35. minutě určil definitivní podobu skóre. Českému týmu nepomohlo ani střídání brankářů, když po Boyesově gólu na 4:1 v 25. minutě Handla nahradil Kašík. Toho ve zbytku utkání překonal ještě Clewlow ve 30. minutě.

Prohráli po sedmi letech

Češi podlehli Kanadě po sedmi letech. Naposledy s ní prohráli v roce 2005 na Světových hrách v Duisburgu, kde shodou okolností utrpěli i dosud poslední porážku se svým příštím soupeřem Švýcarskem.

"Musím sportovně uznat, že tým Kanady nás předčil ve všech směrech. Dal nám lekci z produktivity. Zaslouženě si vybojoval vítězství ve skupině a papírově lehčího soupeře ve čtvrtfinále," uvedl generální manažer reprezentace Martin Mecera. Kanada narazí v play off na domácí Kolumbii.

Výtečný brankář Ellis

"Brankář Ellis byl vynikající, ale rozdíl nebyl v brankářích, ale v naší hře. Na čtvrtfinále se Švýcarskem se těšíme, poučíme se z chyb a vyhrajeme," prohlásil Mecera. Čeští hráči si už zajistili postup na Světové hry v Cali v příštím roce a jejich dalším cílem je obhájit titul. "Na tom se nic nemění," řekl Mecera.

MS v inline hokeji organizace FIRS v Bucaramanze (Kolumbie):
Skupina A:
Česko - Kanada 2:5 (1:2)
Branky: 12. Vozdecký, 35. Hrazdira - 10. a 22. Pryde, 5. Woods, 25. Boyes, 30. Clewlow.
Francie - Austrálie 17:0

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články