Hlavní obsah

Tampere - Liberec 7:2Bílí tygři ve Finsku prohráli v European Trophy i podruhé

Tampere/Dubnica

Hokejisté Liberce ani ve druhém utkání ve Finsku v European Trophy bez kapitána Petra Nedvěda neuspěli a po páteční porážce na ledě TPS Turku (2:5) dnes prohráli v Tampere s Tapparou 2:7. Bílí Tygři tak nenavázali na úvodní domácí vítězství nad švýcarským Fribourgem.

Foto: Radek Petrášek

Ilustrační foto

Článek

Tappara rozhodla o svém úspěchu v přesilovkách, když hned pětkrát potrestala vyloučení týmu trenéra Mariana Jelínka. V úvodní třetině ještě odpověděl na vedoucí branku Haapaly Tomáš Urban.

Ve druhé části zužitkoval první početní výhodu Barkov, vzápětí ještě vyrovnal Galamboš, ale po dalších přesilovkových gólech Conollyho, Ahtoly a Mäntyläy bylo rozhodnuto. Výsledek ještě zvýraznili Ahtola a v další přesilovce Erkinjuntti.

Na Rona Cupu v Dubnici nad Váhom, který se hraje jako Memoriál Pavla Demitry, remizoval Třinec se Skalicí 1:1 a stejně jako v duelech s Košicemi a Trenčínem skončil jeho zápas dělbou bodů. Skalica si díky tomuto výsledku zajistila vítězství na turnaji.

Litvínov po úvodním vítězství nad Trenčínem a následné prohře se Skalicí zakončil své vystoupení na Rona Cupu porážkou s Košicemi 4:5, když zápas ztratil ve třetí třetině.

Hokejová European Trophy:
Východní divize:
Tappara Tampere - Bílí Tygři Liberec 7:2 (1:1, 4:1, 2:0)
Branky a nahrávky:
14. Haapala (Peltola, Barkov), 22. Barkov (Peltola), 34. Conolly (Mäntylä, Erkinjuntti), 38. Ahtola (Kaksonen), 40. Mäntylä (Erkinjuntti, Conolly), 53. Ahtola (Conolly), 57. Erkinjuntti (Conolly, Aalto) - 16. T. Urban (R. Vlach, Vantuch), 25. Galamboš (Kica).
Vyloučení: 7:10. Využití: 5:0. Diváci: 2595.

Reklama

Související témata: