Hlavní obsah

Hvězdný Sjomin odmítl lukrativní nabídky. Bude hrát zadarmo druhou nejvyšší soutěž v Rusku

Moskva

Patří mezi největší hvězdy ruského i světového hokeje, ale při výluce NHL bude hrát dvojnásobný mistr světa Alexandr Sjomin jen druhou nejvyšší soutěž za rodný Krasnojarsk. Osmadvacetiletý hráč na rozdíl od Alexandra Ovečkina, Ilji Kovalčuka či Pavla Dacjuka neakceptoval žádnou lukrativní nabídku z KHL, ale zadarmo bude hrát za tamní Sokol.

Foto: Sport.cz

Ruský útočník Alexandr Sjomin bude hrát v Rusku zadarmo.

Článek

"Dostal jsem možnost hrát v rodném městě a bude to pro mě velké potěšení. Jsem rád, že mě budou moct vidět hrát kamarádi, příbuzní a místní fanoušci," uvedl Sjomin, který Krasnojarsk opustil ještě v mládežnickém věku a odešel do Čeljabinsku. Následně zamířil do Togliatti a od roku 2006 hraje v zámoří. Světový šampion z let 2008 a 2012 bude po skončení výluky hrát za Columbus, se kterým v létě podepsal smlouvu a ukončil tak své angažmá ve Washingtonu.

Sjomin není jediným hráčem, který při výluce v NHL zamířil do druhé ligy. Podobně se rozhodl například Švéd Patrik Berglund, který také zadarmo hraje za Västeras. Letošní vítěz Stanleyova poháru Anže Kopitar ze Slovinska odešel za mladším bratrem Gasperem do švédské Mory. V druhé německé lize budou působit Kanaďané Wayne Simmonds a Chris Stewart, kteří se dohodli na angažmá v Crimmitschau.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko