Hlavní obsah

VIDEO: Granlundova finta je hitem! Bravurně ji zvládl i tenhle junior

Bern

Hokejista Mikael Granlund by si snad měl dát patentovat svoji proslulou fintu ze semifinále světového šampionátu v roce 2011, kdy pukem „svrženým ze vzduchu“ dokonale zaskočil ruského brankáře Barulina. V poslední době se ekvilibristický kousek finského útočníka objevuje v podání dalších hráčů čím dál častěji: teď se jím blýskl i teprve osmnáctiletý Vincent Praplan ve švýcarské juniorské lize. Zde je svědectví...

Trefa Vincenta Praplana

 
Článek

Granlundův originál - gól na MS 2011

Povedený Danielssonův gól

Stejně jako jeho slavnější finský předchůdce nabral i Praplan z Klotenu puk za brankou soupeře florbalovým způsobem na čepel hole, aby jej vzápětí drze vmetl nad ramenem šokovaného gólmana Rapperswillu do sítě. Jen - jako pravák - z druhé strany branky než před rokem Granlund (viz druhé video). Po čtyřiadvaceti vteřinách druhé třetiny už vedli hosté po kousku odvážného mladíka 6:1, nakonec utkání vyhráli 9:5.

„V tréninku jsem to párkrát zkoušel, ale nikdy jsem si nemyslel, že tuhle fintu někdy opravdu použiju i v zápase. Moc jsem o tom nepřemýšlel, ale obránce ode mě stál dost daleko, dal mi více prostoru. Tak jsem to jednoduše zkusil," vykládal šťastný střelec.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články