Hlavní obsah

Maskotem hokejového MS 2013 bude rys Icy

Leksand

Maskotem hokejového šampionátu 2013 konajícím se ve Švédsku a Finsku bude rys. Mezinárodní hokejová federace (IIHF) vybírala z více než tisícovky návrhů jmen, které jí zaslali fanoušci obou zemí. Vítězem se nakonec stal Lars Ingels ze švédského Leksandu, který maskotovi vymyslel jméno Icy.

Foto: Sport.cz

Lars Ingels s rysem Icym, maskotem hokejového MS 2013.

Článek

Ve středu byl Ingelse požádán, jestli by se nemohl dostavit do jedné z kaváren v Leksandu k pracovní schůzce. Souhlasil a usadil se na židli, když najednou ze dveří proti němu vyšel maskot hokejového šampionátu 2013 doprovázený Tommym Salem, bývalým švédským reprezentačním gólmanem a nyní ambasadorem IIHF pro mistrovství světa v příštím roce.

„Vůbec jsem neměl ponětí, o co se jedná a že schůzka byla jen lest. V první chvíli jsem si myslel, že přítomnost maskota v kavárně je pouhá náhoda," popisuje Ingels své myšlenkové pochody. „Až když se všichni otočili směrem ke mně, začal jsem si lámat hlavu, proč. Po pár vteřinách mi to konečně došlo," směje.

Odměnou pro Ingelse, velkého fanouška druholigového celku Leksand Stars, je podepsaný dres „Tre Kronor" a osm vstupenek na zápas Švédska se Švýcarskem v rámci šampionátu.

„Byl jsem na posledních třech mistrovstvích světa, která se konala ve Švédsku. Nyní budu moct navštívit své bratrance a sestřenice a jejich děti, které hrají hokej. Pozvu je na zápas, všichni si to užijeme," plánuje Ingels.

Mistrovství světa začíná ve Stockholmu a Helsinkách 3. května.

Reklama