Hlavní obsah

Český hokejový útočník Bednář skončil v Luganu, nakročeno má do Slavie

Lugano

Český hokejista Jaroslav Bednář končí angažmá v Luganu. Klub se s šestatřicetiletým útočníkem dohodl na ukončení smlouvy, která měla původně platit do konce této sezóny. Bednář si tak nyní může hledat nové působiště. Uvedly to oficiální internetové stránky Lugana.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jaroslav Bednář v Luganu skončil.

Článek

Bednář by mohl zamířit do Slavie, se kterou se rozloučil po sezóně 2008/09 jako nejproduktivnější hráč extraligy. Již ve čtvrtek by se měl zkušený forvard objevit na tréninku. "Se Slavií jednáme, jsme blízko dohody," řekl serveru hokej.cz Bednářův agent Vladimír Vůjtek mladší ze společnosti Eurohockey Services.

Bednář byl v uplynulé sezóně nejproduktivnějším hráčem Lugana, když si ve 45 zápasech připsal 50 bodů za 16 branek a 34 asistencí, ale v tomto ročníku odehrál jen osm utkání, v nichž nezaznamenal ani bod. Na začátku října si poranil postranní vazy v pravém koleně a do sestavy už se nevrátil.

Bednář působil v Luganu od minulé sezóny, když přišel po ročním působení v Davosu. Bývalý hráč Slavie, Sparty či Plzně má za sebou také angažmá ve finských klubech Jyväskylä a IFK Helsinky, v Rusku nastupoval za Omsk a Nižnij Novgorod. Nasbíral i 120 startů v NHL včetně play off za Los Angeles a Floridu.

Reklama

Související témata: