Hlavní obsah

Dresy z utkání Zlína s Jaroslavlí se vydraží na charitu

Zlín

Ve středu v poledne začne dražba dresů hokejistů PSG Zlín, ve kterých odehráli vzpomínkové utkání na zlínského odchovance Karla Rachůnka proti Lokomotivu Jaroslavl. Výtěžek akce půjde na charitativní účely. Fanoušci budou moci získat nejen dresy speciálně vyrobené pro tuto příležitost, ale i dres podepsaný Jaromírem Jágrem, klubovou šálu Lokomotivu či uměleckou plastiku, sdělil dnes ČTK mluvčí zlínské radnice Zdeněk Dvořák. Dražba potrvá do 21. prosince.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Bratři Karla Rachůnka Tomáš (vlevo) a Ivan během exhibice pověsili ke stropu haly dres k uctění památky bývalého reprezentanta.

Článek

Dražbu stejně jako benefiční utkání pořádá rodina Karla Rachůnka a město Zlín. "Sedmdesát procent částky poukážeme Domovu pro zdravotně postižené - Velehrad Salašská, se kterým Karel spolupracoval," uvedl Karel Rachůnek starší. Dražba potrvá na portálu Sportovniaukce.cz do 21. prosince

Zbylých 30 procent dají pořadatelé organizacím, které pracují s nemocnými nebo handicapovanými. "Konkrétně půjde o Klub Íčko, integrované centrum Slunečnice a sledge hokej ze Zlína, dále pomůžeme Nemocnici Milosrdných bratří ve Vizovicích, která se stará o zestárlé, nemohoucí a nemocné občany Zlína," řekl zlínský primátor Miroslav Adámek.

Každý z dražených dresů zlínských hokejistů je podepsaný hráčem, který jej oblékl. Cena začne na částce 1990 korun. Dres podepsaný hokejovými hvězdami bude nabídnut za 9990 korun. "Vedle Jaromíra Jágra jej podepsali třeba Tomáš Plekanec, Martin Straka, Martin Havlát nebo Roman Čechmánek," uvedl primátorův náměstek Ondřej Běták.

Vstupné vyneslo téměř milión korun

Šála Lokomotivu se začne dražit od 1990 korun. "Dostal jsem ji v den utkání od představitelů klubu. Jsem přesvědčen o tom, že některému z fanoušků určitě udělá radost," poznamenal Karel Rachůnek starší.

Dražit se bude také plastika Obětem, kterou bezprostředně po loňské letecké havárii u Jaroslavle vytvořila sochařka Otilie Demelová-Šuterová, vyvolávací cena je 50 tisíc korun.

Listopadové utkání vyneslo na vstupném 955 tisíc korun. "Vybraným organizacím předáme šeky slavnostně počátkem roku 2013. Předměty koupené v dražbě si budou moci jejich majitelé vyzvednout na Zimním stadionu Luďka Čajky. Pokud půjde o zlínské dresy, dostanou je z rukou samotných hráčů, kteří je oblékli. Kdo nebude moci přijet do Zlína, pošleme mu vydražený předmět poštou," dodal Běták.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec