Hlavní obsah

Slovenský nároďák posílí osm hokejistů z extraligy

Osm hráčů z české Tipsport extraligy zařadil trenér slovenského hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek do nominace pro turnaj Arosa Challenge ve Švýcarsku. Útočník Litvínova Juraj Majdan je zároveň jedním z trojice nováčků.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Český trenér Vladimír Vůjtek na slovenské střídačce.

Článek

Vůjtek pozval na druhou turnajovou prověrku v sezóně obránce Karola Slobodu a Richarda Stehlíka z Vítkovic, Marka Ďalogu z Pardubic a Reného Vydareného z Českých Budějovic plus útočníky Marka Hovorku ze Sparty, Patrika Lušňáka z Chomutova, Marka Zagrapana z Třince a Majdana.

V českém klubu Lvu Praha hrajícím KHL navíc působí obránce Juraj Mikuš a útočník Tomáš Surový. Vůjtek chtěl pozvat ještě jejich spoluhráče Marcela Hossu a Juraje Mikúše, kteří ale nejsou zdravotně fit a dohodli se s ním, že se o přestávce doléčí.

Vedle Slovenska se na turnaji, který se uskuteční 14. a 15. prosince, představí ještě domácí Švýcarsko, Norsko a Bělorusko. "My jsme na tento turnaj zvolili trochu odlišnou filozofii než oni. Ostatní sestavili nejsilnější možné výběry včetně hráčů z NHL, my jsme vedle zkušených hráčů do týmu zařadili i mladší, kterým chceme dát příležitost na mezinárodní scéně," uvedl generální manažer týmu Otto Sýkora.

Slovensko se v pátek utká s Norskem, v sobotu jej čeká finále, nebo zápas o třetí místo s jedním z dvojice Švýcarsko - Bělorusko.

Reklama

Související témata: