Hlavní obsah

VIDEO: Už před buly věděl, že je zle. Český hokejista tak před pěstmi radši ujel na střídačku

Aktualizováno

Chystal se na buly v obranném pásmu, když střední útočník soupeřova týmu z ničeho nic zamířil na střídačku a své místo přepustil jinému spoluhráči. V tu chvíli Dominik Kundrát, hokejový útočník týmu Powassan Eagles hrajícího nižší juniorskou kanadskou soutěž GMHL, věděl, že tady něco nehraje...

Hokejista ujel před rvačkou na střídačku.

 
Článek

Napodruhé se totiž proti osmnáctiletému českému hráči na vhazování postavil jednadvacetiletý Američan Jacob Donahue z Bracebridge Phantoms. Muž, který se 195 centimetry měří takřka o dvacet čísel víc a váží 111 kilo oproti pouhým sedmdesáti třem Kundrátovým.

Donahue skutečně neměl zájem buly vyhrát, jen chtěl pomstít Kundrátův ostrý zákrok na svého spoluhráče z předchozích minut, a tak po vhození puku na led sundal rukavice na znamení bitky.

To však Kundrát očekával, a vědom si fyzické převahy svého soupeře, okamžitě upaloval skrýt se do bezpečí na střídačku, což se mu nakonec podařilo. Donahue sice za svůj úmysl sklidil aplaus spoluhráčů, rozhodčí však tolik pochopení neměli a s trestem na dvě plus deset minut jej poslali na trestnou lavici.

Mužstvo Powassan Eagles, za které kromě Kundráta hraje ještě dalších dvanáct Čechů, nakonec na ledě Bracebridge Phantoms prohrálo 2:3.

Reklama