Hlavní obsah

VIDEO: Kanadský brousek Jenner sestřelil soupeře a na MS dvacítek si tři zápasy nezahraje

Ufa

Kanadský hokejový obránce Boone Jenner byl potrestán zákazem startu ve třech zápasech na mistrovství světa hráčů do 20 let v Ufě za faul na Švéda Jespera Petterssona. Ten po Jennerově zákroku v sobotní generálce na šampionát v Helsinkách opustil led na nosítkách s vykloubeným ramenem a zlomeným zápěstím a přišel o start na turnaji, který začíná ve středu.

Faul na Pettersona

 
Článek

Jenner byl vyloučen na pět minut a do konce utkání a disciplinární komise Mezinárodní hokejové federace jej dodatečně suspendovala za to, že zákrok přišel pozdě, bez snahy hrát puk a ve chvíli, kdy byl Pettersson ve zranitelné pozici. Obránce Oshawy z OHL tak vynechá středeční úvodní duel s s Německem, páteční zápas se Slovenskem a nedělní souboj s USA.

Kanadský trenér Steve Spott si myslí, že si Jenner trest nezasloužil. "Máme pocit, že to byl souboj rameno na rameno. Možná nedovolené bránění, nebo napadení, ale určitě to nebylo nic na dodatečný trest. Boone je sice agresivní hráč, ale nebyl to zákrok na hlavu a ani nevyskočil," prohlásil Spott, který řeší už druhý problém v sestavě. Kvůli zranění zad vypadl útočník Charles Hudon a nahradil ho Mark McNeill.

Reklama