Hlavní obsah

VIDEO: Zbabělec Brashear dal soupeři zezadu pěstí do hlavy. Od sudích dostal jen dvě minuty

Québec

Jako na tvrďáka, který pro ostřejší ránu nejde daleko a ani před hromadnou šarvátkou nikdy necouvne, vzpomínají fanoušci v NHL na Donalda Brasheara. Americký zlý muž, který v nejlepší hokejové soutěži světa posbíral během 1025 odehraných zápasů neuvěřitelných 2634 trestných minut, což ho v této kategorii řadí na patnácté místo v historii NHL, však nyní přestřelil.

Brashear

 
Článek

Brashear se s NHL rozloučil v roce 2010 a nyní již třetí sezónou působí v nižší profesionální soutěži Ligue Nord-Américaine de Hockey (LNAH), kterou dohromady hraje osm celků z kanadských provincií Québec a Ontario. Tato liga je neoficiálně považována za vůbec nejtvrdší na světě, o čemž svědčí i článek v deníku New York Times, který spočítal, že v sezóně 2010/11 dosahoval v LNAH průměr bitek na zápas čísla 3,2!

Týmy se v LNAH drsné hře nebrání, a i proto do svých řad angažují vyhlášené bitkaře. Výjimkou není ani mužstvo Rivière-du-Loup 3L, právě v němž působí Brashear. Jednačtyřicetiletý útočník během domácího zápasu s celkem Jonquière Marquis však hranici únosnosti překročil, když ve 24. minutě přijel zezadu ke Gabymu Rochovi a nic netušícího protihráče udeřil pěstí vší silou do hlavy.

Roch samozřejmě okamžitě padl k ledu a nad ním se strhla hromadná mela. Stejně nečekaný jako Brashearův zákrok však byl i následný verdikt rozhodčích, kteří hříšníka potrestali dvěma minutami za krosček...

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články