Hlavní obsah

VIDEO: Divočina v AHL! Gólman Mrázek dostal naloženo, hned třináct hokejistů nedohrálo

Rockford

Pořádnou divočinu nabídlo sobotní utkání American Hockey League (AHL) mezi domácím Rockfordem a Grand Rapids. Přes šest tisíc přítomných fanoušků vidělo nejen sedmnáct branek, ale rovněž hromadnou bitku z prostředku druhé třetiny, do které se zapojil rovněž český talentovaný gólman hostujícího celku Petr Mrázek.

Bitka v AHL, pral se i gólman Mrázek.

 
Článek

Vše začalo v polovině druhé třetiny, kdy domácí psychicky neunesli šestý gól ve své síti. Rukavice drtivé většiny hokejistů šly okamžitě k ledu a do pěstní výměny názorů zasáhli dokonce i hráči ze střídačky. Stranou nezůstal ani dvacetiletý brankář Grand Rapids Petr Mrázek.

K českému gólmanovi, který si na loňském mistrovství světa odbyl premiéru v seniorské reprezentaci, si to přes celé kluziště namířil jeho protějšek Carter Hutton, jenž už cestou stačil odhodit lapačku s vyrážečkou. Mrázek se sice jeho atakům statečně bránil, nakonec ale skončil na zádech s přetaženým dresem přes hlavu.

Rozhodčí nakonec v zápase udělili 230 trestných minut a třináct hokejistů včetně Mrázka poslali předčasně do kabin. Grand Rapids v bláznivém duelu zvítězili 11:6.

AHL je v zámoří hned po NHL druhou nejsledovanější hokejovou soutěží. Každý z třiceti účastníků působí jako farmářský celek pro jedno mužstvo v Národní hokejové lize. Rockford spolupracuje s Chicagem, Grand Rapids s Detroitem.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec