Hlavní obsah

VIDEO: Jelínek ocenil Hradilkův psychologický striptýz, Vávra nestihne dát hlas knížeti

Praha

Známý hokejový trenér Marian Jelínek pokračuje v plodné spisovatelské činnosti. Spolu s Jiřím Kuchařem teď uvádí na trh knihu Motivace, která má podtitul Mýtus dnešní doby. V úterý v poledne mu ji do pražského restaurantu Krásný ztráty přišli pokřtít kolega Slavomír Lener a hokejista Martin Straka, olympijští vítězové z Nagana 1998, a kanoista Vavřinec Hradilek, stříbrný olympijský medailista z Londýna 2012.

Křest knihy Motivace Video: Sport.cz

 
Článek

Motivací nejen sportovní se zabývá autorská dvojice Marian Jelínek, Jiří Kuchař. Kolem sportu se ale jejich nový titul nakladatelství Eminent samozřejmě točí.

„Hodně si cením výpovědi Vavřince Hradilka, který popisuje, co prožíval před svou stříbrnou olympijskou jízdou. S řadou hráčů se o tom běžně bavím, nikdo to ale nechce publikovat. Teprve Vávra k psychologickému striptýzu svolil. Nepamatuji, že by se aktivní sportovec ještě během svojí kariéry tak otevřel," cení si Jelínek.

Hradilek se na křtu sešel se svým příbuzným, hokejovým koučem Lenerem. „Jeho dcera si vzala mého bratrance, takže je to příbuzenství hodně vzdálené. Funguje však velmi dobře, už jsem u nich byl na návštěvě," usmíval se vodní slalomář, který jen pár hodin poté zamířil za přípravou do Austrálie a na Nový Zéland.

Nezvládne tak ve druhém kole prezidentské volby dát svůj hlas Karlu Schwarzenbergovi, jehož veřejně podporuje. „Nechal jsem si naivně vystavit voličský průkaz, ale pak zjistil, že v Aucklandu není zastupitelský úřad. Musel bych až do Sydney, což asi nestihnu," omlouval se Vávra svému favoritovi.

Kniha „Motivace, Mýtus dnešní doby" vychází v limitovaném nákladu. Každý výtisk je písmomalířem očíslován a aktéři křtu dostali speciální čísla. Marian Jelínek 50, protože mu bude letos padesát. Slavomír Lener 98 jako vzpomínku na zlaté Nagano. Martin Straka 28, s níž hraje, a Vavřinec Hradilek 12 jako upomínku loňské stříbrné olympiády.

Reklama

Související témata:
  Česko - Rakousko dnes 17 : 10
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín