Hlavní obsah

VIDEO: Tvrďák Musil z bitek strach nemá, a navíc je vyhrává. Ve WHL poslal soupeře pěstí k zemi

Edmonton
Aktualizováno

Český hokejový obránce David Musil, syn bývalého reprezentanta Františka Musila, kráčí v otcových stopách. Na ledě platí za řízného beka, který se nebojí tvrdých střetů a soubojů. V juniorské Western Hockey League (WHL) si už vydobyl patřičný respekt. Devatenáctiletý urostlý zadák hájící barvy týmu Edmonton Oil Kings si lebedí i v pěstních bitkách, o čemž přesvědčil fanoušky v duelu proti Lethbridge Hurricanes, kdy srazil protihráče k zemi.

David Musil poslal v bitce soupeře pěstí k zemi.

 
Článek

Kapitán české dvacítky na nedávno skončeném mistrovství světa v Ufě přijal výzvu od Adama Henryho. Ve rvačce měl jasně navrch a po několika úderech pěstí se jeho protivník poroučel k ledu.

Vnuk legendárního Jaroslava Holíka si poté ještě vychutnával potyčku brankářů, do níž se zapojili domácí Laurent Brossoit a hostující Ty Rimmer (v červeném dresu).

Rodák z kanadské Delty, který žil v Česku až od sedmi do šestnácti let, odehrál v probíhající sezóně za Oil Kings 27 zápasů, v nichž zaznamenal dvanáct bodů za tři góly a devět asistencí. V roce 2011 ho ve druhém kole jako 31. v pořadí draftoval Edmonton Oilers, kde paradoxně končil kariéru v NHL jeho otec František.

Reklama

Související témata: