Hlavní obsah

České hokejisty zdolaly Čínu a skončily v kvalifikaci na OH druhé

České hokejisty už bez naděje na postup zdolaly v posledním utkání skupiny D kvalifikace o postup na olympijské hry v Soči Čínu 3:2 po samostatných nájezdech. V turnaji skončily druhé za Německem. To si zajistilo účast pod pěti kruhy v pátek díky výhře nad českým týmem 3:1. Druhé postupové místo si zajistilo v Popradu Japonsko, které v přímém souboji o účast vyhrálo nad Dánskem 5:0.

Článek

Svěřenkyně trenéra Karla Manharta se dostaly do vedení proti Číně v sedmé minutě, kdy se trefila Lédlová. Šestnáctiletá útočnice Litvínova si tak na turnaji ve Weidenu splnila normu jedné branky v každém duelu. V polovině utkání mohla zvýšit z trestného střílení Holešová, ale neuspěla.

Ve 44. minutě skórovala Studentová, ale Číňanky dokázaly díky trefám Fang Sin a Ťin Feng-ling vynutit prodloužení. V něm se český tým ubránil v oslabení a rozhodnutí měla na hokejce Studentová, která trefila tyč. V rozstřelu rozhodla Chmelová.

Kvalifikace hokejistek o postup na olympijské hry v Soči:
Skupina D (Weiden):
Česko - Čína 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:0, 1:2 - 0:0)
Branky: 7. Lédlová, 44. Studentová, rozhodující sam. nájezd Chmelová - 51. Fang Sin, 56. Ťin Feng-ling. Rozhodčí: Totmanová (Brit.) - Mollenová (Niz.), Strohmengerová (Něm.). Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 175

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice