Hlavní obsah

VIDEO: Otřesný zákrok! S hokejkou v obou rukách zlomil protihráči čelist. Úmyslně?

Otřesný zákrok, po kterém utrpěl zlomeninu čelisti, schytal v kanadské juniorské hokejové lize QMJHL teprve sedmnáctiletý obránce Brian Lovell z týmu Halifax Mooseheads. V zápase proti Moncton Wildcats se zvedal z ledu, když jej protihráč Ross Johnston udeřil do obličeje vší silou hokejkou, kterou držel v obou rukách.

Brian Lovell - zranění

 
Článek
Fotogalerie

Johnstonovi se hokejka zaklínila mezi dvě plexiskla a snažil se ji dostat zpět do své moci. Otázkou zůstává, jestli jeho zákrok na Lovella byl jen nešťastnou náhodou, nebo se jednalo o úmysl.

Žádný ze čtyř rozhodčích na ledě si tohoto momentu nevšiml, a tak devatenáctiletý útočník vyvázl bez trestu. Ten mu však hrozí dodatečně. Halifax zaslal video celého incidentu vedení ligy, které Johnstonovi na neurčitou dobu pozastavilo činnost. Definitivní verdikt vyřkne po výslechu obou aktérů a prostudování lékařské zprávy.

Lovell se již podrobil úspěšné operaci čelisti, svému týmu však bude chybět do konce základní části a nejspíše přijde o play-off. Obránce, který si odbývá svou premiérovou sezónu v QMJHL (Quebec Major Junior Hockey League) a jeho spoluhráčem je i český talentovaný útočník Martin Frk, následně umístil na svůj profil na Twitteru fotografii po operaci. „Vypadám krásně," okomentoval již s humorem svůj oteklý obličej.

QMJHL je spolu s OHL a WHL jednou ze tří kanadských juniorských lig. V minulosti jí prošlo mnoho hráčů, kteří byli později uvedeni do síně slávy NHL, například Mario Lemieux, Guy Lafleur nebo Patrick Roy.

Zasáhl podle vás Johnston Lovella úmyslně?
Ano
69,7 %
Ne
17,3 %
Těžko říct
13 %
Celkem hlasovalo 14735 čtenářů.

Reklama

Související témata: